2019-02-03
Prisutdelning till Årets företagare Ida Larsson

Företagarnas ordförande Åke Sandklef och ledamoten Anne Wallen samt kommunalråden Johan Rocklind och Ann-Sofie Lifvenhage delade ut priset Årets företagare till Ida Larsson på Larssons Louge.

Priser till stolta företagare

Den 2 februari 2019 var det dags för Gnestas stora, årliga näringslivsgala på Södertuna slott. Här deltog 90 företagare och tre priser delades ut i olika kategorier under kvällen. Årets företagare, årets profil och årets nyföretagare.

På årets näringslivsgala på Södertuna slott delades en rad olika priser ut. Här presenteras pristagarna i de olika kategorierna.

Årets företagare

Årets företagare som delades ut av Företagarna Trosa Gnesta tillsammans med Gnesta kommun blev: Ida Larsson på Larssons Louge:

Motivering:
Årets företagare har tagit sin dröm och vision hela vägen. Med sin raka och ärliga stil har företagaren visat att både väntade och oväntade kombinationer i utbudet skapar nöjda och köptrogna kunder.

Årets företagare visar också framgångsrikt att det är möjligt att driva sin ägarledda verksamhet och samtidigt vara engagerad för andras bästa i det lokala näringslivet.

Årets profil

Gnesta handel delade ut priset årets profil och det gick till Marie Rosander som driver butiken Önskebrunnen i centrala Gnesta

Motivering:
Årets profil är en företagare som inte bara har gjort stort intryck bland Gnestas kunder, utan även i vårt näringsliv och föreningsliv. Med positiv anda, alltid med en hjälpsam hand, har hon satt en norm för hur personlig och trevlig en butik kan vara. Hon är dessutom en av de som lagt grunden för det Gnesta Handel vi ser idag och det samarbete vi har inom föreningen.

Årets nyföretagare

Årets nyföretagare delades ut av Nyföretagarcentrums styrelseledamot Anna Sandklef till Ulla Ceder på Lindsbacka keramik.

Motiveringen:
Årets Nyföretagare har lyckats nå stark utveckling genom att förvandla en hobby till en efterfrågad produkt. Verksamheten ger många en stark upplevelse. Skal, KIS och Konstrundan är tydliga och uppskattade resultat.