2022-03-30
Arbetare på brygga

Ta emot en praoelev från högstadiet

Årskurserna 8 och 9 på Frejaskolans högstadium ska genomföra PRAO – praktisk arbetslivsorientering, veckorna 18, 19 och 23. Nu letar vi efter fler företag som har möjlighet att ta emot praoelever.

Syftet med prao är att eleverna ska få kunskaper om arbetslivet inför kommande studie- och yrkesval. Du som tar emot praoelever kan bidra med viktiga erfarenheter inför valet av utbildning eller yrkesinriktning.

En inblick i arbetslivet

Prao är en möjlighet för högstadieelever att få erfarenheter av yrkeslivet och en inblick i hur arbetslivet praktiskt fungerar. Förhoppningsvis blir praoveckan både en motivation för framtida studier och en möjlig ingång till valet av yrke senare i livet.

Att du som företagare väljer att ta emot en eller fler praoelever är värdefullt utifrån många perspektiv. Kanske är du verksam i en bransch som inte faller sig naturligt att eleverna söker sig till?

Kontakta skolan för mer information

Frejaskolans studie- och yrkesvägledare går bra att ta kontakt med om du har en eller fler praoplatser att erbjuda. Det går också bra att ta kontakt för att få mer information om vad som krävs för att ta emot praoelever. Se kontaktuppgifter