2023-11-08
En rosa bild med texten: SIV -Sörmlands Innovationsvecka år 2023

Webbinarium - AI och kontakt med Mälardalens Universitet

Välkommen att medverka på en digital lunchföreläsning där du får information om hur du som företagare eller verksam i näringslivet kan samverka med Mälardalens Universitet genom studentarbeten och exjobb. Webbinariet börjar med en sändning från Sörmlands Innovationsvecka (SIV) som kommer att handla om AI.

Vi kommer att inleda med att titta på en sändning från Sörmlands Innovationsvecka (SIV) som handlar om AI och dess inverkan på regionen och dess näringsliv, samt en panel bestående av AI Sweden och startup-företag som visar upp konkreta nyttor med AI. AI Sweden är det nationella centret för tillämpad AI och samlar mer än 100 partners inom offentlig och privat sektor samt akademi i syfte att accelerera användningen av AI till gagn för vårt samhälle.

Därefter får vi besök av Mona Tjernberg, Universitetsadjunkt på Mälardalens Universitet. Mona kommer att berätta för oss hur företag verksamma i Gnesta kommun kan samverka med Universitetet genom exempelvis studentarbeten och exjobb, samt vilka andra möjligheter det finns för företag på Mälardalens Universitet (MDU). Kontakt med universitetet kan även vara en väg för att säkra framtida kompetensförsörjning.

Varmt välkommen att anmäla dig.

När: Onsdagen den 15 november

Tid: 11.30 - 12.30

Plats: Digitalt, en länk till webbinariet skickas till din e-post dagen innan föreläsningen.

Anmälan: Anmäl dig här Länk till annan webbplats.

Webbinariet genomförs i samarbete mellan Gnesta kommun, Region Sörmland och Mälardalens Universitet som en del av SIV, Sörmlands Innovationsvecka.

Läs mer om Sörmlands Innovationsvecka (SIV) här. Länk till annan webbplats.