Information, rådgivning och service

Svårt att hitta rätt i informationsflödet? Här nedan har vi listat olika företag och organisationer som kan hjälpa dig med information, rådgivning och service.

Verksamt.se

Missa inte verksamt.se! Samlad information och service från myndigheter till företag. Den innehåller information från Företagarguiden samt verktyg och e-tjänster som underlättar för den som driver eller vill starta företag. Verksamt.se har tagits fram av tre myndigheter i samverkan: Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Se relaterad info.

Tillväxtverket

Hos Tillväxtverket hittar du nyttig information om lagar och regler, smarta tjänster och praktiska tips för dig som vill starta företag. Se relaterad info.

Nyföretagarcentrum

Gnesta kommun samarbetar med Nyföretagarcentrum i Nyköping för att kunna erbjuda dig Starta Eget-kurs, mentorprogram och rådgivning

Starta Eget - kursen och rådgivningen är helt konfidentiellt. Du kan få hjälp med att skriva din affärsplan, information om lagar och försäkringar samt formella och andra krav som ställs på dig som företagare.

Nyföretagarcentrums verksamhetschef Birgit Båvner finns på plats i Gnesta en gång i månaden för rådgivning. Se relaterad info.

ALMI företagspartner

Almi hjälper dig med rådgivning, utvecklingsprogram, finansiering och kontakter. Se relaterad info.

Destinationsutveckling

I Sörmland samverkar kommunerna i frågor som berör detinationsutveckling. Affärsutveckling, tematiska projekt, studieresor och studiebesök - möjligheterna är många. Se relaterad info.