Bild på växande pengahögar och en väckarklocka. Bilden ska symbolisera ett växande och tidseffektivt företagande.

Information, rådgivning och service

Svårt att hitta rätt i informationsflödet? Här nedan har vi listat olika företag och organisationer som kan hjälpa dig med information, rådgivning och service.

Verksamt.se

Missa inte verksamt.se! Samlad information och service från myndigheter till företag. Den innehåller information från Företagarguiden samt verktyg och e-tjänster som underlättar för den som driver eller vill starta företag. Verksamt.se har tagits fram av tre myndigheter i samverkan: Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Se relaterad information.

Tillväxtverket

Hos Tillväxtverket hittar du nyttig information om lagar och regler, smarta tjänster och praktiska tips för dig som vill starta företag. Se relaterad information.

Nyföretagarcentrum Östra Sörmland

Gnesta kommun samarbetar med Nyföretagarcentrum i Östra Sörmland för att kunna erbjuda dig Starta Eget-kurs, mentorprogram och rådgivning. I syfte att få fler ekonomiskt långsiktigt hållbara företag i kommunen.

Starta Eget - kursen och rådgivningen är helt konfidentiellt. Du kan få hjälp med att skriva din affärsplan, information om lagar och försäkringar samt formella och andra krav som ställs på dig som företagare.

ALMI företagspartner

Almi hjälper dig med rådgivning, utvecklingsprogram, finansiering, ägarksiften och kontakter. Almi arbetar även med affärsutveckling inom hållbarhet, Se relaterad information.

Ung Företagssamhet i Södermanland

Organisationen arbetar för att unga i Södermanland ska se och förstå sin företagsamhet genom att utbilda i entreprenörskap. Gnesta kommun har ett samverkansavtal med Ung Företagsamhet i syfte att arbeta med entreprenörskap i grundskolan.

Region Sörmland

Regionen har i uppdrag att utveckla Sörmland och samarbetar med flera aktörer för att erbjuda stöd till sörmländska företag som vill utvecklas.

Destinationsutveckling

I Sörmland samverkar kommunerna i frågor som berör detinationsutveckling. Affärsutveckling, tematiska projekt, studieresor och studiebesök - möjligheterna är många. Se relaterad information.

MDU - Mälardalens Universitet

Mälardalens Universitet, MDU är grundad i samverkan och det finns i universitetets DNA. Vid starten 1977 uppfylldes flera behov i regionen och ett nära samarbete med både privat och offentlig sektor utvecklades snabbt. Idag är samverkan en självklar del i utbildningen och forskningen och du som företagare kan dra nytta av studenternas kompetens för utveckling i ditt företag.