Skolbänkar på rad. Med papper och penna ovanpå.

Kurs för dig som vill starta eget företag

Funderar du på att starta företag? Eller har du precis startat? Gnesta kommun erbjuder kostnadsfria starta eget-kurser som ger dig förutsättningar att skapa ett stabilt och växande företag.

Gnesta kommun har ett avtal med NyföretagarCentrum Östra Sörmland för att ge dig som invånare möjlighet att gå kostnadsfria starta eget-kurser.

Kursen består av fyra fristående delar och du får lära dig mer om:

  • Affärsplan
  • Ekonomi
  • Marknadsföring
  • Försäkringar
  • Skatteregler

Det kostar ingenting att gå och inga förkunskapaer krävs. Det ställs heller inga krav på att du måste ha startat ett företag.

Målsättningen med kursen är att ge dig förutsättningarna till att skapa ett företag som är långsiktigt ekonomiskt hållbart.

När kan jag gå kursen?

Två gånger per år finns det möjlighet att gå kursen på plats i Gnesta. Vill du gå kursen digitalt eller vill du ta del av kursen på andra språk så kan du läsa mer om utbudet på NyföretagarCentrum Östra Sörmlands webbplats. Du kan också gå kursen i Nyköping och Trosa.

Kursstart hösten 2025 i Gnesta

Den 5 november är det dags för kursstart i Gnesta därefter ses vi den 11, 19 och 26 november.

Kursinnehåll

Del 1, affärsplan och bolagsformer

Kom igång med arbetet att ska din egna affärsplan. Se vilka registreringar som din verksamhet behöver och var du hittar information om företagande.

Del 2, budget och företagsekonomi

Förstå hur en budget fungerar för att kunna göra din egen resultat- och likviditetsbudget. Förstå ekonomiska termer /begrepp och varför du behöver bokföring.

Del 3, Marknadsföring

Hur når jag ut med min produkt/tjänst? Lär dig om säljprocessen och marknadsföringens möjligheter, både digital och fysiskt.

Del 4, Försäkringar och momskunskap

Vad är medvärdesskatt och hur fungerar den. Hur skapar jag en trygg ekonomisk situation som egenanställd?

 

För mer information och anmälan: Se relaterad information