RSS-nyheter från Gnesta kommun

Denna sida listar de tio senaste nyheterna på Gnesta.se
 • 2019-08-16
  Toalett i Thuleparken flyttad helgen 17-18 augusti
  Under helgen, 17-18 augusti, pågår ett fotbollsläger på Hagstumosse och toaletten som vanligtvis står i Thuleparken kommer att lånas ut till detta evenamang.Toaletten flyttas tillbaka till Thuleparken under nästa vecka (vecka 34).

 • 2019-08-13
  Välkommen att fira Powerhuset 1 år
  Ett år har gått sedan bandet klipptes till Gnestas nya mötesplats, Powerhuset. Sedan dess har Powerhuset erbjudit dussintals aktiviteter varje vecka, med alltifrån snickeri, träslöjd och matlagning till bokcirklar, språkcirklar och släktforskning. Varje torsdag eftermiddag är det föreläsning i något aktuellt ämne. Därutöver kan man till exempel spela canasta, bridge, vandra och resa tillsammans.Det här händer under dagen:

  * Vi visar upp hantverksaktiviteter där vi har eller kommer att ha verksamhet

  * Vi presenterar våra studiecirklar, t ex språkträning, bokcirklar och matlagning
   
  * Vi visar våra andra aktiviteter såsom bridge, canastaspel, stickcafé och sångkör

  * Vi presenterar höstens program för Torsdagsträffarna

  * Vi bjuder på musikunderhållning av Billy med Skogsundarna och Folke, Veikko och  Åke
   
  * Du får träffa representanter för seniororganisationerna SPF Seniorerna och PRO

  * Du får träffa kommunens anhörigstöd och frivilligsamordnare
  Dag: Fredagen den 23 augusti 2019
  Tid: Klockan 10.00-16.00
  Plats: Powerhuset, Dagagatan 22 i Gnesta
  Arrangör: PRO, SPF Seniorerna och Gnesta kommun


 • 2019-08-13
  Resekort för dig i gymnasiet
  Du som ska resa med Sörmlandstrafiken behöver bara kvittera ut kortet en gång. Kortet fylls sedan på automatiskt inför varje termin. Om du ska resa med SL behöver du kvittera ut ett nytt resekort i början av varje termin.Om du har haft resekort i grundskolan, och ska fortsätta resa med Sörmlandstrafiken, behöver du inte kvittera ut ett nytt kort. Ditt befintliga resekort börjar automatiskt att gälla från och med skolstart.Resekorten finns att kvittera ut på Servicecenter, i samma lokaler som biblioteket. Kom ihåg att ta med dig din legitimation.Glöm inte att registrera ditt resekort på Sörmlandstrafikens respektive SLs webbplats. Då får du ett nytt om du råkar tappa bort ditt kort.

 • 2019-08-13
  0158-Fest på Frösjö Strand
  Den 16 augusti arrangerar Gnesta kommun en 0158-Fest för alla ungdomar i Gnesta. Festen är helt drogfri och gratis! Då det är den sista fredagen på sommarlovet vill vi avsluta sommarlovet med en stor fest vid badet på Frösjö Strand i Gnesta. Huvudarrangör är Gnesta Kulturskola och fritidsgården Chill. Bland annat spelar Septic Street, Suzie P, Mackay, DJ Mikael Jonasson och band från Kulturskolan. Det blir Hip hop, House/Techno, Metal, Jazz och Rock i en härlig mix.Förutom musik går det att prova på Tae Kwon Do, kluriga lekar och tävlingar med Chill och mat till förmånliga priser. Likaså kommer Frösjö Strandbar att vara öppet. Det finns självklart möjlighet att bada, köra lite vattenkrig, spela beachvolleyboll och att träna på utegymmet. Det finns också möjlighet att träffa gänget på Ungdomsmottagningen och polisen i Gnesta. Vi hoppas naturligtvis på ett bra väder. Vid regn hålls 0158-Fest i fritidsgården Chills lokaler på Dagagatan 4 i Gnesta.Följande tider gäller för kvällens konserter
  • 16.00 Freddie and the Jazz Messengers (jazz)
  • 17.00 Septic Street (rock)
  • 18.00 Griffin (rock)
  • 18.55 Nomenescio (rock)
  • 19.35 The Metal (metal)
  • 19.55 DJ Mikael Jonasson (house/techno)
  • 20.16 Suzi P (hip hop)
  • 20.40 Macky (hip hop)
  Övriga hålltider
  • 16.00 Prova på Tae Kwon Do
  • 16.45 Uppvisning Tae Kwon Do
  • 17.10 Prova på Tae Kwon Do
  • 18.00 Chill bjuder på lekar och tävlingar
  • 19.50 Vattenkrig
  • 21.00 Avslut.


 • 2019-08-12
  Dialogmöte om företagsklimatet
  Hur blir Gnesta ännu bättre för dig som företagare?Gnesta har under ett antal år successivt fått allt bättre betyg från företagen på sitt företagsklimat. Det finns dock alltid lite mer som kan göras och kommunen har ambitionen att bli ännu bättre.

  Hur kan kommunen bli ännu bättre? Den frågan vill vi ha ditt svar på!

  Därför bjuder Svenskt Näringsliv i samarbete med Företagarna, Gnesta Handel, LRF och Gnesta kommun in dig till ett möte där du kan ge input. Dina synpunkter är väldigt viktiga för det fortsatta arbetet som görs tillsammans.

  När: Tisdagen 27 augusti, 2019, kl 18:30-20.00 (Kaffe/te och smörgås serveras från kl 18.00).
  Var: Gustafsvik Levande ljus & Café, Östra Stationsgatan 41, Gnesta.
  Anmälan: Senast 23 augusti via länken nedan.
  Välkommen med din anmälan, klicka här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • 2019-08-11
  Förvaltningschef för barn och utbildning slutar
  Christina Thunberg, chef för barn- och utbildningsförvaltningen har, efter en tids övervägande, valt att avsluta sin anställning i Gnesta kommun, på grund av personliga skäl.Sista anställningsdagen kommer att vara den 31 december 2019. Christina kommer under denna tid att ha vissa arbetsuppgifter där hon arbetar på uppdrag av tf förvaltningschef. Tf förvaltningschef är förskolechef Anne Hedlund.Rekrytering kommer att påbörjas omgående.

 • 2019-07-29
  Nu gäller eldningsförbud
  Sörmlandskustens Räddningstjänst har beslutat att införa eldningsförbud i Gnesta kommun. Förbudet gäller från och med klockan 14.00 måndagen den 29 juli 2019.Grillning i särskilt iordningställda eldningsplatser ska fortfarande genomföras på ett säkert sätt och under stor försiktighet. All grillning sker på eget ansvar.

 • 2019-07-29
  Tömningsstation för husbil och husvagn
  Tömningsstationen och vattenstationen är alltid tillgänglig under sommarperioden och det kostar ingenting att tömma. 

 • 2019-07-25
  Ta hand om dig i värmen!
  Kroppens sätt att förhindra överhettning är svettning. Varma och fuktiga dagar minskar svettningen på grund av den ökade luftfuktigheten. När svettningen inte längre räcker till börjar kroppstemperaturen att stiga och symtom på överhettning kan uppstå.Har du ett fysiskt tungt arbete ska du vara extra försiktig och ta många pauser. Detsamma gäller om du sitter på ett varmt kontor. Drick mycket vatten och försök att ha ett svalt arbetsrum. Överhettning, eller värmeutmattning, är en mildare reaktion och symtomen är lindrigare än vid värmeslag.6 vanliga symtom som tyder att du kan ha drabbats av överhettning
  1. Du får huvudvärk
  2. Du får yrsel
  3. Du mår illa och kräks
  4. Du känner dig muskelsvag
  5. Du får muskelkramper
  6. Du känner dig orkeslös
  Det som kallas för värmeslag eller solsting uppstår när kroppens temperaturreglering inte fungerar efter en längre tids vistelse i varm miljö.4 sätt att undvika värmeslag
  1. Fyll på med vätska. När det är riktigt varmt är det viktigt att dricka mer än vanligt för att undvika värmeslag. Om du märker att du inte kissar lika ofta som vanligt har du inte druckit tillräckligt och riskerar att få värmeslag. Se till att fylla på med vatten för att slippa drabbas.
  2. Undvik värmen. Känns självklart, men ibland är det svårt att skippa solen och värmen när man bara får uppleva ett fåtal soltimmar per år.
  3. Lägg benen högt. Om du känner dig yr och misstänker att du är på väg att drabbas ska du lägga dig ned med benen högt.
  4. Ta ett kallt bad. Här är ett badkar att föredra, eftersom det ofta är soligt eller varmt vid sjöar och hav.
  Så behandlar du värmeslag
  Om du ändå har drabbats är det viktigt att du får vård direkt. Ta dig till en sval plats och kyl ned kroppen med exempelvis en blöt handduk. Om du är riktigt illa däran kan du behöva uppsöka sjukhus för att få näring och salter via dropp. Ta nu hand om dig och var uppmärksam på andra människor i din närhet.

 • 2019-07-25
  Algblommning i våra sjöar
  Prover tas en gång i månaden under badsäsongen med undantag för Klämmingsbergsbadet där provtagning görs ungefär varannan vecka. Enligt de senaste mätningarna förekommer ingen algblomning. Senaste mätvärden är från i måndags, den 22 juli, för Klämmingsbergsbadet och två veckor tidigare för övriga badvatten. Gnesta kommun tar endast prover på de kommunala badplatserna som vi ansvarar för. De badplatserna är Dammhagen, Frösjö Strand, Klämmingsbergsbadet, Laxnebadet, Natenbadet och Nyckelsjön. Se relaterad info.Alger är en viktig del i ett vattens ekosystem och ska förekomma, i rimliga mängder. Att man ser lite grönt vid strandkanten är inget farligt, men känner man sig orolig bör inte barn eller djur bada. Är ytan mer eller mindre gulgrön bör varken du eller till exempel din hund bada i sjön.

Senast publicerad 2019-01-07