2019-09-16
Prideflagga utanför kommunhuset.

Gnesta kommun tar ställning

Vi arbetar för att vara en inkluderande kommun, stå upp för alla människors lika värde och där alla har rätt att vara sig själva. Idag, och därefter den första helgfria fredagen varje månad, kommer vi att hissa Prideflaggan utanför kommunhuset i Gnesta.

Lördagen den 31 augusti anordnades Gnesta Pride för andra året i rad. En folkfest och en viktig manifestation mot hat, förtryck och diskriminering. För frihet, kärlek och tolerans.

– Att dessa manifestationer behövs är uppenbart. Så länge samhället inte förmår skapa tillräckliga strukturer för att öka förståelsen, motverka diskriminering och skydda sina medmänniskor så behöver vi fortsätta belysa de fel och brister som finns, och ständigt arbeta för att göra bättre. En modern och anständig kommun står upp för mänskliga rättigheter, och arbetar för förståelse och tolerans. Det är inte bara ett recept för ett framgångsrikt och vänligt samhälle, det är det enda rätta och rimliga, säger Johan Rocklind kommunstyrelsens ordförande.

Gnesta kommun vill som arbetsgivare förtydliga att kommunen inte under några omständigheter accepterar eller tolererar diskriminering, trakasserier, sexuella trakasserier, repressalier eller kränkande särbehandling.

– På måndag, och därefter regelbundet återkommande den första helgfria fredagen varje månad, kommer vi att hissa Prideflaggan vid kommunhuset i Gnesta. Av den enkla anledningen att det är viktigt, rätt och uppenbart behövs, menar Johan Rocklind.

Gnesta kommun i Pride-tåget

Gnesta kommun gick med i Pride-tåget den 31 augusti i år. Vi arbetar för att vara en inkluderande kommun, stå upp för alla människors lika värde och där alla har rätt att vara sig själva.