2022-05-18
Linda Lundin

Hon är kommunstyrelsens nya ordförande

Den 25 april beslutade kommunfullmäktige att utse Linda Lundin (S) till ny ordförande för kommunstyrelsen. Det innebär även att hon fått titeln kommunalråd.

Linda Lundin efterträder Johan Rocklind (S) som lämnade uppdraget som kommunstyrelsens ordförande den 1 maj i år.

– Det är ett ärofyllt uppdrag som jag tar på stort allvar. Det känns utmanande, utvecklande och roligt. Jag ser fram emot att kunna påverka kommunen i positiv riktning för Gnestas medborgare, säger Linda.

Linda har lång erfarenhet av det kommunala arbetet, och har varit barn- och utbildningsnämndens ordförande i Gnesta kommun under flera år. I rollen som kommunstyrelsens nya ordförande ser hon flera utmaningar i kommunen.

– Vi har flera frågor som är viktiga framåt. Bland annat att fortsätta arbetet för att säkerställa en god vattenförsörjning i Gnesta tätort, värna om bra kommunikationer i hela kommunen, ha en god hemtjänst och äldreomsorg för våra äldre och fortsätta arbetet med en bättre skola genom fler behöriga lärare.

Vad driver dig?

– Viljan att hjälpa andra och känslan av att göra skillnad på riktigt. Kommunens invånare ska kunna lita på att kommunen uppfyller de lagar och regler som finns. Godtyckliga beslut ska inte förekomma och likställighetsprincipen ska gälla.

Vad gör du på fritiden?

– Efter intensiva dagar med många möten tar jag gärna en längre promenad eller en löptur med bra musik i öronen. Sen tycker jag om att umgås med familj, släkt och vänner.

Kort om Linda Lundin

Åder: 35 år.
Bor: Gnesta
Familj: Två barn, 11 och 12 år gamla.
Bästa med Gnesta: ”Att det är en tillväxtkommun med ett aktivt kultur-, fritid- och näringsliv. Kommunen har många kompententa medarbetare som varje dag arbetar för att utveckla och ge service åt kommunens invånare.”