2021-01-22
Bild på validator(biljettläsare)

Förändringar inom busstrafiken

Från och med den 25 januari ska du registrera dina biljetter på bussen igen

Förändringen innebär att du som resenär registrerar din biljett genom att skanna den i en biljett-validator (biljettläsaren) som sitter i mitten av bussen.

Biljetter som köpts nu under corona-pandemin har tidigare aktiverats direkt vid köp. Från och med den 25 januari kommer du som resenär att själv behöva registrera din biljett.

I och med detta kan du resa med förladdad reskassa på ditt gröna resekort. Om du ska resa över flera zoner måste du se till att den resan är inställd som favoritresa via Mina Sidor. Är du osäker på hur du gör detta kan du ringa Sörmlandstrafikens kundservice på 0771-22 40 00 så hjälper de dig.

I samband med detta vill vi också påminna om att det fortfarande är viktigt att resenärer följer Folkhälsomyndighetens direktiv och noga överväger sitt beslut att resa kollektivt. Välj andra färdmedel om du kan samt undvika resor i rusningstrafik. Följ också Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att bära munskydd i kollektivtrafiken vid resor under högtrafik (vardagar mellan 07.00-09.00 samt 16.00-18.00).