2018-11-23

Gnesta kommun beviljas rekordhögt statsbidrag för bostadsbyggande!

Gnesta kommun har i år beviljats ett rekordhögt statsbidrag för ökat bostadsbyggande. Gnesta kommun får nästan tre miljoner kronor för 2018. Statsbidraget har införts för att stimulera ökat bostadsbyggande i hela Sverige.

Gnesta kommun har i år, 2018 beviljats ett rekordhögt statsbidrag för ökat bostadsbyggande. Gnesta kommun får nästan tre miljoner kronor för 2018. Regeringen har infört ett statsbidrag för att stimulera ökat bostadsbyggande i Sveriges alla kommuner. Bidraget baseras på antalet påbörjade nya bostäder samt antalet nyanlända i kommunen under perioden 1 augusti 2017 – 31 juli 2018.
Under perioden har det påbörjats 188 nya bostäder vilket är en rekordhög siffra för Gnesta kommun!
 
Bidraget fördelas mellan de kommuner som söker bidraget. I år ansökte 234 kommuner om bidraget. Bidraget som Gnesta kommun får är det högsta beloppet kommunen fått sen bidraget infördes 2016.

- Detta är ett mycket positivt besked för Gnesta kommun. Utvecklingen och byggstart på nya bostäder ligger i linje med kommunens tillväxtambitioner, säger kommunalråden Johan Rocklind och Ann-Sofie Lifvenhage.
 
Vill du veta mer om bidraget hittar du information på Boverkets hemsida i relaterade länkar.
 

Senast publicerad 2018-11-23