2019-06-20

Enhetschef Anders Hallinder med personal är nöjda och glada över nya lokaler och omgivningar

Invigning av Strandhagens brygga

Under onsdagen invigdes Strandhagens brygga som är kommunens dagverksamhet för personer med demenssjukdom. Verksamhetens gäster och deras anhöriga bjöds på bubbel, tårta och tal.

Stämningen var på topp och det minglades glatt när kommunens dagverksamhet för personer med demenssjukdom invigdes. Förväntansfulla gäster och deras anhöriga bjöds på bubbel, smörgåstårta och invigningstal.

Enhetschef Anders Hallinder tog tillfället i akt att tacka personalen för deras engagemang:

- Nu har vi nya, fina lokaler men det viktiga är att vi fyller dem med bra innehåll. Annar spelar det ingen roll om vi så bor i ett slott. Vad vi fyller dem med är det som avgör om det blir bra, sa han i sitt invigningstal.

Socialnämndens ordförande, Ingrid Jerneborg Glimne, samtalade med gäster och personal och uttryckte också hon sin glädje över att Strandhagens brygga nu kunde invigas i nya, fina lokaler.

Satsar på utevistelse

Strandhagens brygga ligger i direkt anslutning till äldreboendet Strandhagen. Precis som äldreboendet har verksamheten, som tidigare hette Skogsgläntan, flyttat från Frustunagården.

Flytten har inte bara inneburit namnbyte och ny, fräsch interiör. Den öppna, vackra utomhusmiljön ger mycket större möjligheter för gäster och personal.

- Vi satsar på mycket utevistelse och här finns så mycket bättre möjligheter till det, säger Victoria Axzell som är kommunens demenssamordnare.

- Det är plant vilket gör det lättare för oss att ta promenader med gästerna. Tidigare i dag gick vi till exempel ner till stranden med fika och glass, fortsätter hon.

Victoria Axzell förklarar att även om en flytt förstås kan skapa oro hos verksamhetens gäster så har det viktigaste följt med i flytten: personalen.

- Livet förändras, verksamheten förändras. En del dagar är bra, andra dagar kan vara sämre. Här hos oss kommer vi ha många bra dagar tillsammans, avslutar hon sitt invigningstal.

Om Strandhagens brygga

Strandhagens brygga är en dagverksamhet för hemmaboende med lätt till medelsvår demenssjukdom.

I gemenskapen på Strandhagens brygga ingår aktiviteter, social samvaro och stimulans. Syftet med verksamheten är även att stödja och avlasta anhöriga och närstående för att förlänga möjligheten att bo kvar hemma.

Dagverksamheten har öppet 5 dagar i veckan (mån-fre).

För att komma till dagverksamheten behöver du ett beslut från biståndshandläggare. På sidan Ansök om insatser kan du läsa mer om hur du går tillväga för att söka insatsen.

I direkt anslutning till Strandhagens entré ligger Strandhagens brygga