2019-05-13
Invigningslunch i en av matsalarna på Strandhagen

Invigningslunch på Strandhagen

Idag har de boende på nya äldreboendet Strandhagen bjudits på ingivningslunch med underhållning, följt av plantering av ett symboliskt äppelträd ute i trädgården.

Även om en officiell invigning ägde rum på Strandhagen i mitten av mars och som förklarade Gnesta kommuns nya äldreboende som öppnat, så var det idag som de boende fick sin alldeles egna invigning. De har nu hunnit installera sig i sina nya bostäder och verkligen kommit på plats i huset.

– Vi ville att alla som bor här på Strandhagen skulle få möjlighet att känna att de flyttat till ett nytt boende och därför har vi lagt vår invigningslunch lite senare, berättar enhetschef Anders Hallinder medan lunchen dukas fram.
– Vi äter lite finare lunch idag av följt av en god efterrätt. Personalen har även dukat fint med blommor och vårt finporslin som används vid speciella tillfällen. Vi försöker göra det där lilla extra som vi tror att våra boende uppskattar, fortsätter han.

En uppskattad tillställning

Liveunderhållning från både Scenkonst Sörmland samt sångaren Jard Samuelson har de boende också fått ta del av. Socialnämndens ordförande, Ingrid Jerneborg Glimne, har även planterat ett symboliskt äppelträd som Strandhagen fick som gåva i samband med den stora officiella invigningen i mars, då även inflyttningen ägde rum.

– Att plantera ett äppelträd är av tradition en handling som symboliserar spirande optimism. Min förhoppning är att trädet nu ska stå här ute under många år och glädja de äldre i vår vackra trädgård här på Strandhagen, säger Ingrid innan hon sätter spaden i jorden.

Både underhållningen och maten, som idag bestod av en krämig potatisgratäng med kallskuret och tillbehör följt av kaffe med cheesecake, uppskattades av många boende som var nöjda och glada över invigningen.

Socialnämndens ordförande Ingrid Jerneborg Glimne planterar det symboliska äppelträdet i Strandhagens trädgård, med assistans från enhetschef Anders Hallinder.

Socialnämndens ordförande Ingrid Jerneborg Glimne planterar det symboliska äppelträdet i Strandhagens trädgård, med assistans från enhetschef Anders Hallinder.

Senast publicerad 2019-05-13