2019-04-02

Landshövdingen besökte Strandhagen

Gnesta har fått besök av landshövdingen i Sörmland, Liselott Hagberg. Hon spanade bland annat in nya Strandhagen tillsammans med kommunchef, förvaltningschefer och politiker, som alla verkade imponerade av kommunens nya äldreboende.

Efter att ha visats runt i Strandhagens lokaler och även fått sig en pratstund med några av de boende, var alla väldigt överens om att det är ett jättefint och funktionellt äldreboende som blir ett fint tillskott i kommunen.

– Det är intressant att få se ett alldeles nytt äldreboende som är väldigt genomtänkt. Allt från den enskilde brukarens behov till personalens behov är tillgodosedda här för att kunna bistå med en bra service till de boende, säger Liselott Hagberg efter att ha fått se lokalerna.
– Både inre och yttre miljöer är genomtänkta – Strandhagen är ett boende som passar för alla, fortsätter hon.

Eloge till medarbetare och chefer

Kommunchefen Christina Hedberg tycker det är bra att ledningen låtit medarbetarna få tycka till och vara delaktiga i hela processen. Hon är också imponerad över hur välplanerad flytten varit.
– Jag vill ge en eloge till alla medarbetare och chefer för deras engagemang och planering. De har undvikit oro och istället skapat ett lugn kring själva flytten vilket gett effekt. Det känns som om många av de äldre har tyckt att det är trevligt att få flytta hit. På kort tid har de kommit till rätta här på ett jättebra sätt.

Kommunalråden Johan Rocklind och Ann-Sofie Lifvenhage vill lyfta Strandhagens fina läge, de menar att det ligger centralt men ändå med närhet till vattnet. Det är enkelt att som anhörig ta med en boende ut på promenad i en fantastisk miljö.

– Jag gillar också att man valt att plocka med delar av de gamla fina möblerna från Frustunagården för att snabbt kunna skapa en hemkänsla för de äldre. Det känns fint, lugnt och trevligt att komma in i huset och det ger positiv energi, säger Ann-Sofie och tillägger:
– Vi kan även se i brukarundersökningar att vår personal och verksamhet får väldigt goda betyg. Nu får vi dessutom möjlighet att flytta in den goda verksamheten i fantastiskt fina och anpassade lokaler. Det ger oss alla förutsättningar för att möta framtiden.

Alla förutsättningar för en bra vård

Johan Rocklind tillägger att det har varit en lång process som äntligen nått sitt slut – med ett väldigt fint resultat.
– För flera år sedan tog vi ett inriktningsbeslut om att vi skulle skapa ett riktigt bra boende för framtiden. Under resans gång har vi varit på studiebesök och sett andra boenden som vi fastnat för som liknar det här väldigt mycket. Det har varit riktigt roligt att få följa processen, nu ser vi att det blev som vi hade hoppats på och det känns väldigt bra!

Ett mysigt och trevligt boende som har alla förutsättningar för en bra vård och bra upplevelser – så sammanfattar oppositionsrådet Håkan Ekstrand Strandhagen.
– Den här satsningen är något som vi varit överens om i politiken och det är jättekul att nu få se det stå klart och hur fint det blev. Det kommer vara bra både för de boende och för personalen. Det är nästan så man längtar efter att få flytta hit, fast det får gärna dröja ett tag till, säger Håkan och skrattar.

Bilden visar de personer som var på plats på Strandhagen,  Ann-Sofie Lifvenhage, kommunalråd, Liselott Hagberg, landshövding, Johan Rocklind, kommunalråd, Patrik Nissen, samhällsbyggnadschef, Christina Hedberg, kommunchef, Håkan Ekstrand, oppositionsråd, Anders Hallinder, enhetschef Strandhagen, Anne Ringdahl, verksamhetschef äldreomsorgen och Johan Varenius, landsbygdsdirektör Länsstyrelsen.

På plats på Strandhagen, från vänster: Ann-Sofie Lifvenhage, kommunalråd, Liselott Hagberg, landshövding, Johan Rocklind, kommunalråd, Patrik Nissen, samhällsbyggnadschef, Christina Hedberg, kommunchef, Håkan Ekstrand, oppositionsråd, Anders Hallinder, enhetschef Strandhagen, Anne Ringdahl, verksamhetschef äldreomsorgen och Johan Varenius, landsbygdsdirektör Länsstyrelsen.

Senast publicerad 2019-04-02