Exteriörbild på Strandhagens äldreboende

Strandhagens äldreboende

I ett vackert läge vid Frönäs gärde har Gnestas nya, fina och moderna äldreboende Strandhagen öppnat våren 2019. Frustunagårdens äldreboende har därmed flyttat in i de nya lokalerna där verksamheten numera bedrivs.

Strandhagen är ett nybyggt, fräscht och samtidigt tekniskt modernt äldreboende med flexibla lösningar, funktionellt både som äldreboende och demensboende. En arbetsgrupp med olika professioner har lagt ner mycket tid på att det nya äldreboendet ska bli så funktionellt som möjligt, utefter de behov som finns idag hos kommunens äldre samt demenssjuka. 

Information om Strandhagen

  • Strandhagen är byggt i två plan beståendes av fyra enheter, varav två är demensboende och två är äldreboende. Fler enheter kan ställas om till demensboende i framtiden ifall behoven av demensplatser ökar.

  • Det finns totalt 44 lägenheter om 35 kvadratmeter, alla med eget badrum, tvättmaskin och trinettkök. Möjlighet till parboende erbjuds också.

  • Det finns stora, luftiga samlingsrum med tillhörande rymliga balkonger. Separata TV-rum finns även i anslutning till dessa rum.

  • Färger, inredning, möbler och textilier är noga utvalda och har anpassats för de äldres behov. Färgerna är ljusa, varma och harmoniska samtidigt som alla möbler och gardiner i allmänna utrymmen är av flamsäkert material.

  • Strandhagen har eget tillagningskök, vilket innebär hemlagad mat direkt på bordet utan transporter.

  • Strandhagen får en vacker och trevlig trädgård med promenadvägar, vattenspegel, sittplatser, orangeri och pergola.

  • Strandhagen är utrustat med modern teknik; wifi, digital aktivitetsplanering, möjlighet till Smart-TV och samtal via Skype. Även digitala medicinskåp.

  • Strandhagens brygga, en dagverksamhet för personer med demenssjukdom som bor i ordinärt boende, finnas också i direkt anslutning till äldreboendet.

Nya namn på enheterna

Frustunagårdens tidigare enhetsnamn; Gullvivan, Blåklockan, Violen, Snödroppen och Näckrosen ersätts nu av Strandhagen 1, 2, 3, 4. Tanken är att stärka Strandhagens namn och varumärke, samtidigt som alla boende får en egen riktig adress – här bor alla på Strandhagen.

Frustunagårdens lokaler kommer nyttjas till andra verksamheter

Nu när äldreboendet och dagverksamheten för personer med demenssjukdom har flyttat från Frustunagården till Strandhagen, är målet givetvis att ta tillvara på fastigheten på bästa sätt. Till Frustunagårdens lokaler har därför andra kommunala verksamheter fått flytta in, bland annat Liljedalshemmets kortvårdsverksamhet, Sambavägens dagliga verksamhet samt Regnbågens korttidsboende och fritidsverksamhet som nu får tillgång till mer anpassade lokaler för sina respektive verksamheter.