Exteriörbild på Strandhagens äldreboende

Strandhagens äldreboende

Strandhagens äldreboende, som även är funktionellt som demensboende, är vackert beläget vid Frönäs gärde.

Boende är stort och fräscht med luftiga ytor och tilltalande miljöer, såväl inomhus som utomhus. Det finns totalt 44 lägenheter om 35 kvadratmeter, alla med eget badrum, tvättmaskin och trinettkök. Färger, inredning, möbler och textilier är noga utvalda och har anpassats för de äldres behov.

Strandhagen är byggt i två plan och besår av fyra enheter, varav två är demensboende och två är äldreboende. Möjlighet till parboende erbjuds också. 

Strandhagens äldreboende är från november 2023 en Silviahemscertifierad verksamhet vilket innebär att personalen har genomgått utbildning i flera steg. Utbildningen innebär bland annat att alla medarbetare har fått grundutbildning i demenskunskap. Läs mer om Silviahemscertifiering här Länk till annan webbplats..

Lägenheten

Lägenheten består av ett rum som möbleras av dig med egna möbler och personliga ägodelar. Säng ingår i boendet.

Personal

Omvårdnadspersonal finns på plats dygnet runt. Som boende på Strandhagen får du en egen kontaktpersonal. Vid behov finns även tillgång till sjuksköterska och läkare. Måndag till fredag finns också arbetsterapeut och sjukgymnast.

Aktiviteter

Du får hjälp att delta i frivilliga aktiviteter och enklare träning. Allsång, boccia, bingo, frågesport, högläsning, bakning, musikevenemang
och gudstjänst är några av de återkommande aktiviterna.

Det finns stora, luftiga samlingsrum med tillhörande rymliga balkonger. Separata TV-rum finns även i anslutning till dessa rum. Strandhagen har också en vacker och trevlig trädgård med promenadvägar, sittplatser, orangeri och pergola.

Mat

Strandhagen har eget tillagningskök, vilket innebär hemlagad mat direkt på bordet utan transporter.

Strandhagens brygga

Strandhagens brygga, en dagverksamhet för personer med demenssjukdom som bor i ordinärt boende, finnas också i direkt anslutning till äldreboendet.