Exteriör på Violens demensboende i Gnesta

Violens demensboende

Violen är ett nyrenoverat demensboende i Gnesta. Här fokuserar vi på individens behov och ser till att alla boende får en trygg och innehållsrik vardag.

Demensboendet Violen går i ljusa och harmoniska färger. Boendet består av 10 lägenheter som är cirka 30 kvadratmeter stora. Alla lägenheter är handikappanpassade och utrustade med trygghetslarm och fasta lyftanordningar. Lägenheterna har kokmöjligheter och eget badrum med toalett. Dessutom har alla boende tillgång till ett gemensamt kök och vardagsrum, samt en stor terass.

Personal

På Violen arbetar omvårdnadspersonal som har en lång och gedigen erfarenhet. Flera är också utbildade Silviasystrar som har spetskompetens om hur vi ska bemöta människor som drabbas av en demenssjukdom, och hur vi kan ge stöd till anhörig. Personal finns på plats dygnet runt.

Måltider

Maten, som lagas på Strandhagens äldreboende, är vällagad och hälsosam. Du väljer själv om du vill äta i lägenheten eller i den gemensamma matsalen.

Aktiviteter

Vårt mål är att se till varje individ och skapa aktiviteter utifrån boendes önskningar. Bakning, bingo, pubkväll och restaurangbesök är bara några exempel på vad vi kan erbjuda.

Boenderåd

En gång i månaden har vi boenderåd. Då samlas vi för att lyssna in vad boende har för önskemål om till exempel aktiviteter och utflykter. Inför varje ny vecka ger vi också ut ett veckobrev med information om vad som händer i veckan.

Anhörigträffar

En gång per termin har vi anhörigträffar där anhöriga har en möjlighet att träffa varandra och ställa frågor till personalen.

Frågor?

Har du frågor eller funderingar om Violens demensboende är du varmt välkommen att kontakta oss, se kontakt.