Stöd till arbete

Människor kan av olika skäl stå utanför arbetsmarknaden. Gnesta kommun har möjlighet att erbjuda meningsfull sysselsättning och insatser till den som är arbetssökande.

Gnesta kommun erbjuder vägledning, utbildning och stöd för att motverka arbetslöshet och stötta de som står utanför arbetsmarknaden. Målgruppen är personer i Gnesta kommun som är i behov av stöd och service för att komma in i studier eller ut på arbetsmarknaden.

Insatserna sker genom samarbete mellan arbetssökande, kommunen, myndigheter och arbetsgivare. Aktuella aktiviteter är till exempel hjälp med jobbansökningar, kontakter med studie- och yrkesvägledare, praktikplatser och studiebesök.

Mötesplatsen Gnesta

Till Mötesplatsen Gnesta kan du komma för att få hjälp med att till exempel söka jobb, skriva CV eller söka studier. Du kan få lära dig mer om anställning och vägen till anställning. Det kan till exempel handla om vad du ska tänka på när du söker jobb eller ska gå på arbetsintervju. På Mötesplatsen har du också möjlighet att träffa personal som jobbar med arbetsmarknads-, integrations- och utbildningsfrågor.

Drop-in

Mötesplatsen är öppen för medborgare varje torsdag kl. 13.00-15.00.
Adress: Åsgatan 13 i Gnesta, ingång 6.

Mötesplatsen Gnesta är en drog- & djurfri plats.