pappa och dotter på Öppna förskolan i Gnesta

Öppna förskolan

På öppna förskolan är du välkommen med ditt barn för att leka, umgås och lära känna andra. Vi erbjuder en pedagogisk lekmiljö och aktiviteter för barn 0-6 år.

Öppna förskolan är en del av familjecentralen. Den är öppen för alla och verksamheten är kostnadsfri. På familjecentralen hittar du även barnavårdscentral, barnmorskemottagning och familjebehandlare från socialtjänsten.

Öppettider

Vi har öppet tisdag, onsdag och torsdag klockan 9.00-11.30. Klockan 10.00 sjunger vi, och efter det fikar vi tillsammans.

Sagostund

En gång i månaden kommer en bibliotekarie från Gnesta bibliotek och läser sagor. Sagorna anpassas efter åldern på barnen som är på öppna förskolan just den dagen.

Vi har sagostund följande datum under hösten 2023:
26/9, 24/10, 28/11 och 12/12 kl 10.15.

Aktiviteter och föreläsningar hösten 2023

Förutom sagostunder erbjuder vi löpande andra aktiviteter och föreläsningar. Aktuell information hittar du alltid på denna webbsida.

15 november - kost för barn
Dietisten Erik kommer till Öppna förskolan och pratar om kost med mera för små barn. Vad är bra att små barn äter? Är det något de inte ska äta? Vårdnadshavarna får ställa frågor till dietisten.

Tid: 15 november 2023 klockan 10:15
Anmälan: Drop-in

Anmäl dig till TAKK-kurs

Välkommen att anmäla dig till TAKK – utbildning (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) på Familjecentralen. Kursen vänder sig till vårdnadshavare som är hemma med barn under sin föräldraledighet. Kursen hålls på öppna förskolan på familjecentralen tre måndagar i höst. Den avslutas med en gemensam kursavslutning. Datum annonseras längre fram i tiden. Håll utkik här på sidan!

Det finns 10 platser för varje kurstillfälle. Anmäl dig genom att kontakta Lotta Kankaanpää på familjecentralen, se relaterad information.

TAKK innebär att man kompletterar det talade språket med teckenspråkets handrörelser för att förtydliga det man säger. Man talar och tecknar samtidigt och för barnet som lyssnar blir det en strålkastare på de viktigaste orden. Handens rörelser är lätta att göra även för det lilla barnet som inte talar ännu. Barnet kan uttrycka sig och bygger tidigt sitt ordförråd och kan kommunicera tidigt.

Kursen vänder sig till dig som har ett litet barn, kanske bara några månader. Den kommer att handla om språkutveckling, tecken, sjunga, läsa böcker med tecken, visa bildstöd och mycket mer som gynnar det lilla barnets utveckling. Du får ha ditt barn med dig, om du vill.

TAKK-kursen leds av Lotta Kankaanpää och Tina Björkas. De är utbildade lärare samt tal- och språkpedagoger i kommunens samlade elevhälsa.

Välkommen att anmäla dig!