pappa och dotter på Öppna förskolan i Gnesta

Öppna förskolan

På Öppna förskolan är du välkommen med ditt barn för att leka, umgås och lära känna andra. Vi erbjuder en pedagogisk lekmiljö och aktiviteter för barn 0-6 år.

Öppna förskolan är en del av familjecentralen. Den är öppen för alla och verksamheten är kostnadsfri. På familjecentralen hittar du även barnavårdscentral, barnmorskemottagning och familjebehandlare från socialtjänsten.

Öppna förskolans öppettider

Vi har öppet tisdag, onsdag och torsdag klockan 09.00–11.30.
Klockan 10.00 sjunger vi och efter det fikar vi tillsammans.

Adressen är: Öppna förskolan, Nygatan 29, Gnesta

Anmäl dig till TAKK-kurs

Välkommen att anmäla dig till TAKK-utbildning på Familjecentralen. Kursen vänder sig till vårdnadshavare som är hemma med barn under sin föräldraledighet.

Kursen hålls på öppna förskolan på Familjecentralen. Kursen avslutas med en gemensam avslutning.

  • Datum: 11 mars, 25 mars, 8 april och 22 april 2024
  • Tid: 09.30 – 11.00
  • Plats: Öppna förskolan, Nygatan 29

Det finns tio platser för varje kurstillfälle. Anmäl dig till Lotta Kankaanpää på Familjecentralen, se relaterad information för kontaktuppgifter. Uppge ditt namn, ditt telefonnummer och ålder på barnet.

Vad är TAKK?

TAKK står för Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation. TAKK innebär att man kompletterar det talade språket med teckenspråkets handrörelser för att förtydliga det man säger. Man talar och tecknar samtidigt och för barnet som lyssnar blir det en strålkastare på de viktigaste orden.

Handens rörelser är lätta att göra även för det lilla barnet som inte talar ännu. Barnet kan uttrycka sig och bygger tidigt sitt ordförråd och kan kommunicera tidigt.

Kursen vänder sig till dig som har ett litet barn, kanske bara några månader. Den kommer att handla om språkutveckling, tecken, sjunga, läsa böcker med tecken, visa bildstöd och mycket mer som gynnar det lilla barnets utveckling. Du får ha ditt barn med dig, om du vill.

TAKK-kursen leds av Lotta Kankaanpää och Tina Björkas. De är utbildade lärare samt tal- och språkpedagoger i kommunens samlade elevhälsa.

Aktiviteter och föreläsningar våren 2024

Under våren kommer BVC (Barnavårdscentralen) till Öppna förskolan och håller i tre tematräffar. Under träffarna kommer vi tillsammans att samtala kring de olika områdena. Träffarna startar cirka kl. 10.15. Gratis inträde och drop in.

9 april - Biblioteket kommer och har högläsning

17 april - BVC kommer och pratar om allergier

7 maj - Biblioteket kommer och har högläsning

4 juni - Biblioteket kommer och har högläsning