En skylt i trä med orden Daglig verksamhet är formad som en pil och pekar mot en dörr

Åsbackas dagliga verksamhet

I stora ljusa lokaler på Åsbacka finns de flesta av daglig verksamhets arbetsgrupper.

Arbetsuppgifterna på daglig verksamhet ska vara meningsfulla och anpassade efter brukarens behov.

Hantverk, träverkstad och service

Hantverksgruppen tillverkar olika hantverksföremål, främst inom textil. Det finns även en hantverksbutik som är öppen för allmänheten. Här säljs de saker som tillverkas av de olika grupperna som jobbar på Åsbacka. Till exempel fågelholkar, trälådor, tygkassar, raggsocker, kakor med mera.

Servicegruppen utför olika arbeten som städuppdrag, tvättning och strykning, samt uppackning och sortering av varor. Gruppen går också med internpost och hämtar återvinningssopor på Åsbacka.

Utegrupperna utför olika arbeten ute i kommunen. Exempel på arbeten kan vara sopkörning, matkörning från storkök, hämtning av böcker, flytt av lättare inredning från kontor, ogräsrensning i lekparker, gräsklippning och mycket mera.

Träverkstan utför renovering och målning av möbler. Verkstadsgruppen tillverkar också fågelholkar och förvaringslådor/hyllor av återvunnet virke. De tillverkar även träfigurer, lagar olika trasiga saker och reparerar cyklar.

Mediagrupp och musikgrupper

På Åsbackas dagliga verksamhet finns också en mediagrupp som jobbar med att bland annat att ta fram bildstöd och scheman till verksamheten.

I musikgrupperna kan man sjunga i kör, spela instrument och sjunga allsång. Här får alla deltagare i daglig verksamhet delta. Musikverksamheten handleds av musiklärare från Kulturskolan.

Datakurser och friskvårdsaktiviteter

Daglig verksamhet erbjuder också möjlighet att delta i datakurser och stöd till att söka praktik och arbete. Alla kan också delta i friskvårdsaktiviteter.

Inför högtider (jul, påsk och midsommar) erbjuds gemensam lunch med möjlighet till samvaro och underhållning. Gemensamma aktiviteter som planeringsdagar eller utflykter erbjuds också ett par gånger per år.