Flamman

Flamman är Gnesta kommuns dagliga sysselsättning som är till för dig som har en psykisk funktionsnedsättning. Här kan du bland annat hjälpa till i vårt kafé och i vår butik.

Till Flamman är du som har en psykisk funktionsnedsättning välkommen varje vardag för att umgås med andra i samma situation. Här erbjuds du också fika och lunch. Är du intresserad finns även möjliget till olika arbetsuppgifter. Bland annat kan du baka fikabröd, servera kafégäster i kafét eller hjälpa till i vår butik där vi säljer lokalproducerat hantverk och begaganade böcker och kläder.

Insats enligt SoL

Flamman är en daglig sysselsättning som är till för dig som har en insats enligt socialtjänstlagen, SoL.

Ansök om insats

Ansökan om insatser enligt SoL görs skriftligt eller muntligt av dig eller din gode man, till en biståndshandläggare på socialförvaltningen. Handläggaren kontaktar sedan dig för att boka in ett möte, där ni tittar på hur dina önskemål och behov ser ut. Handläggaren gör sedan en utredning för att se om du har rätt till insatsen.

Du kan göra en ansökan via vår e-tjänst: Begäran om insatser enligt SoL, se relaterad information. Kan eller vill du inte logga in med Bank-ID har vi också en blankett på samma ställe.

Besök vår butik och kafé

I vårt kafé kan du som är beökare köpa fika med allehanda hembakat av Flammans deltagare. I butiken kan bland annat shoppa hantverk som deltagarna på Åsbackas dagliga verksamhet skapat. Exempelvis insektshotell, fröpinnar, fågelholkar och hemsydda tygkassar.