Powerhusets framsida

Powerhuset - ny mötesplats i Gnesta

Powerhuset är en mötesplats i centrala Gnesta för dig som är senior, anhörig eller bara är intresserad av att delta i samtal och aktiviteter. Här finns både Gnesta kommun, PRO och SPF Seniorerna representerade.

I den kommunala fastigheten kallad Powerhuset på Dagagatan 22 i Gnesta, startades under 2018 ett nytt samarbete upp mellan Gnesta kommun, PRO (Pensionärernas Riksorganisation) och SPF Seniorerna (Sveriges Pensionärsförbund). ”Aldrig ensam i Gnesta” är ledorden som ligger till grund för samarbetet. Syftet är att bryta den ofrivilliga ensamheten, höja sysselsättningen, öka välmåendet och förbättra den sociala samvaron hos Gnestas invånare, framför allt hos målgruppen seniorer. Med ett stort, gemensamt och tillgänglighetsanpassat hus är förhoppningen att kunna erbjuda fler aktiviteter som också får fler deltagare.

PRO och SPF har båda sina kanslier på Powerhuset och där finns även kommunens anhörigkonsulent samt frivilligsamordnare stationerade.

Powerhuset välkomnar alla, även om man inte är medlem i någon av pensionärsföreningarna. Kom in och ta en fika, spela kort eller bara prata av dig. Här erbjuds även aktiviteter, studiecirklar, föreläsningar och träffar via både pensionärsföreningarna samt via kommunens anhörigstöd och frivilligverksamhet. Utbudet av aktiviteter kommer att utvecklas allt eftersom.

Mer information om Powerhuset finns bland annat i broschyren Powerhuset samt i Socialnytt nr 1 2019. Se relaterad info.

Informativa torsdagsträffar under 2019

Regelbundna tematräffar arrangeras varje torsdag klockan 13–15 under våren och hösten. Där erbjuds matnyttig information, föreläsningar och tillställningar där alla är välkomna, du behöver inte vara medlem i någon av organisationerna för att delta. Det är fri entré och fika finns att köpa till självkostnadspris. 

Nu har den sista torsdagsträffen för våren arrangeras, nya planeras till hösten igen. Information kring dessa kommer här så fort schemat blir spikat.

Mer information om tidigare torsdagsträffar finns att läsa i Vuxen & Omsorgsnytt nr 5 2018. Se relaterad info här nedan.

Senast publicerad 2018-12-03