Hjälpmedel

Det finns ett brett utbud av hjälpmedel för att underlätta för dig som har funktionsnedsättning. Behovet av hjälpmedel bedöms individuellt av arbetsterapeut, sjukgymnast eller sjuksköterska.

Exempel på hjälpmedel är käpp, rullstol, toalettförhöjare och rollator. Det finns också kognitiva hjälpmedel som är till för funktionshindrade som har kognitiva funktionsnedsättningar. Speciellt utformade almanackor, medicindosetter med larmfunktion och bildstöd är exempel på sådana hjälpmedel.


Hur går det till?

Bor du hemma och har behov av hjälpmedel för förflyttning, till exempel rollator vänder du dig till arbetsterapeut, sjukgymnast eller distriktsköterska på din vårdcentral.  

Länk till Gnesta vårdcentral.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du behov av hjälpmedel i din boendemiljö, till exempel för duschen eller toaletten vänder du dig till kommunens arbetsterapeut eller sjukgymnast.

Länk till hemsjukvårdens team.

Bor du på ett äldreboende eller i någon av kommunens gruppbostäder erbjuds du hjälpmedel via kommunens arbetsterapeut, sjukgymnast eller sjuksköterska.

 

Bostadsanpassningsbidrag

Du kan ansöka om bidrag för att anpassa din bostad så att du kan fortsätta bo kvar hemma.

Klicka här för mer information om Bostadsanpassningsbidrag!öppnas i nytt fönster

 

Hitta och jämföra hjälpmedel

På 1177 Vårdguidens webbplats finns en sida där du kan hitta information om hjälpmedelsprocessen och om olika hjälpmedel.

Läs gärna mer på Vårdguidens webbplats här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast publicerad 2017-12-28