2022-02-17
Fyra personer som håller om varandra. Syns bakifrån.

Bli Familjekompis och få nya erfarenheter

Är du nyfiken på andra människor? Nu söker vi familjer från olika kulturer som på ett enkelt sätt vill lära känna varandra genom Familjekompis.

I samarbete med studieförbundet Bilda har Familjekompis nu startat upp i Gnesta kommun. Ett projekt där etablerade familjer och nya familjer matchas för att umgås och lära känna varandra under avslappnade former. Det är ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte som kan öka förståelsen och skapa värme mellan människor.

Vem kan bli Familjekompis?

Alla kan bli Familjekompis. Alltifrån den stora familjen med många barn till det mindre hushållet utan barn.

Hur fungerar det?

När ni anmält er kommer vi att hitta en familj som vi tror passar bra ihop med er. Ett mål är exempelvis att ni ska ha barn i ungefär samma ålder. Därefter kommer vi kontakta er och bjuda in till en första träff som Bilda organiserar och bjuder på. På den träffen kommer Bildas projektledare för Familjekompis i Gnesta, Lotta Halvardsson Ekdahl, att vara med.

Tanken är sen att ni ska träffas två gånger till och hitta på något tillsammans.

Hur anmäler jag min familj?

Ni anmäler ert intresse via familjekompis.nu Länk till annan webbplats.

Kort om Familjekompis

Familjekompis startade 2018 i Örebro och finns nu i flera kommuner i Sverige. Det är studieförbundet Bilda som står bakom projektet och satsningen i Gnesta görs tillsammans med Gnesta kommun. Läs mer om Familjekompis. Länk till annan webbplats.