2022-02-14
Rasmus Trydeus är en av flera deltagare som tillsammans med Peter Jansson, handledare, skapat det vackra Gnestahjärtat.

Rasmus Trydeus är en av flera deltagare som tillsammans med Peter Jansson skapat det vackra Gnestahjärtat.

Ett Gnestahjärta har tagit plats

Idag, 14 februari, är det Alla hjärtans dag. Dagen till ära har deltagarna på Gnesta kommuns dagliga verksamhet snickrat ihop ett Gnestahjärta som nu stoltserar vid Frösjön.

De senaste två veckorna har det snickrats, hamrats och målats febrilt i träverkstan på Åsbackas dagliga verksamhet. Peter Jansson, handledare på daglig verksamhet, har tillsammans med några av deltagare skapat ett stort hjärta i trä. Det 2,5 meter höga hjärtat fraktades idag bort till Frösjön, och stoltserar nu på gräsplätten mellan tågstationen och restaurang Gnesta Strand.

– Alla deltagare som varit med och hjälpt till har tyckt att det har varit meningsfullt och roligt. Nu är de stolta som tuppar och hoppas att många vill komma och ta en bild i hjärtat med den fina utsikten bakom över Frösjön, säger Peter Jansson.

Syftet med hjärtat är att sprida glädje och kärlek till alla invånare på Alla hjärtans dag. För att alla ska ha en chans att se och fotografera sig i hjärtat kommer det att stå kvar i några veckors tid. Vart det sen tar vägen är än så länge inte bestämt.

Daglig verksamhet

Gnesta kommuns Dagliga verksamhet är till för personer med en funktionsnedsättning som inte arbetar eller studerar. Arbetsuppgifterna på daglig verksamhet är meningsfulla och anpassade efter individens behov. Exempel på arbetsuppgifter är trädgårdsarbete, bakning och tillverkning av hantverk. De vackra insektshotellen som är utplacerade på olika ställen i kommunen är exempelvis skapade av deltagarna på Åsbacka daglig verksamhet.