2021-04-08
Hantverk från Flammans butik

Flamman öppnar butik

Måndagen den 12 april slår Flamman upp dörren till sin nya butik. Där kan du som besökare köpa lokalproducerat hantverk, begagnade böcker och byta till dig ett plagg i ”bytis”.

Flamman är kommunens dagliga verksamhet för personer med psykisk funktionsnedsättning. Precis som många andra av kommunens verksamheter har de behövt ställa om under pågående pandemi. Bland annat har deras omtyckta kafé med hembakat varit stängd sedan ett år tillbaka.

– Därför är det glädjande att deltagarna på Flamman tillsammans med oss i personalen istället kan öppna en butik. Det blir en meningsfull sysselsättning för deltagarna som kommer hjälpa till i butiken och ta hand om besökare, säger Birgitta Eriksson, arbetshandledare på Flamman.

Saker som kommer finnas till försäljning i butiken är hantverk som deltagarna på Åsbackas dagliga verksamhet producerat. Det är bland annat insektshotell, fågelholkar, virkade gosedjur, tygväskor och grytlappar. Begagnade böcker kommer också finnas till salu och nytt i butiken är tjänsten ”bytis”. Ett koncept där den som önskar kan lämna ett klädesplagg och ta med sig ett hem.

– Alla är välkomna att lämna kläder och vi tar emot kläder för både vuxna och barn. Det viktigaste är att det är helt och rent, säger Birgitta.

För att minska risken för smittspridning får det vara max två besökare i butiken plus personal. Men till sommaren, när det är varmt ute, hoppas Flamman att de återigen kan öppna upp sin kaféverksamhet med uteservering.