2021-07-02
Tommy Rosén hjälper till på Flammans kafé.

Tommy Rosén hjälper till på Flammans kafé.

Flamman öppnar kafé utomhus

På måndag, den 5 juli, öppnar Flamman återigen upp sin kaféverksamhet utomhus. Förutom hembakade kakor och bullar kan du också köpa lokalproducerat hantverk.

Flamman är kommunens dagliga verksamhet för personer med psykisk funktionsnedsättning. Precis som många andra av kommunens verksamheter har de behövt ställa om under pågående pandemi. Bland annat har deras omtyckta kafé varit stängt sedan ett år tillbaka. Men nu på måndag, 5 juli, öppnar kaféet upp igen för besökare utomhus.

Allt är hembakat av deltagarna på Flamman och framme på disken frestar bullar, chokladbollar, sockerkaka och allehanda småkakor. För att minska risken för smittspridning kommer det att finnas tre bord utomhus där det får sitta max fyra personer vid varje bord. Till disken inne i lokalen är två gäster åt gången välkomna för att beställa vad de önskar.

Saker som kommer finnas till försäljning i butiken är hantverk som deltagarna på Åsbackas dagliga verksamhet producerat. Det är bland annat insektshotell, fågelholkar, virkade gosedjur, tygväskor och grytlappar.

Flamman hälsar nya och gamla gäster varmt välkomna!