2023-02-21

Föräldrakväll om alkohol, droger och tobak

Vilken är den vanligaste drogen bland ungdomar? Hur ser situationen ut i Gnesta? Och vad kan jag som förälder göra? Svaren på dessa frågor och många fler får du under föräldrakvällen den 15 mars på Elektron.

Visste du att en av de främsta anledningarna till att ungdomar avstår från tobak, alkohol och narkotika är att de inte vill göra sina föräldrar besvikna? Om du är tydlig med din inställning är chansen större att ditt barn inte ens provar. Men vilken är egentligen den vanligaste drogen? Och vad kan jag som förälder göra för att minska risken att mitt barn börjar använda alkohol, tobak och droger?

Den 15 mars, klockan 18:30-20:30, välkomnar Gnesta kommun dig som är förälder till en temakväll på Elektron. Flera lokala föreläsare är ditbjudna för att prata om alkohol, droger och tobak.

Föreläsare

Polisen i Gnesta. Polisen i Gnesta informerar oss föräldrar om alkohol, tobak och droger. Samt hur situationen i Gnesta ser ut och om den viktiga rollen vi som föräldrar har i våra barns liv för att skapa trygghet. 

Elevhälsan. Representanter från Elevhälsan pratar om skolans roll, vad de gör och vilket stöd de kan erbjuda till barn och ungdomar.

Öppenvården. Representanter från kommunens öppenvård informerar om vilka insatser vi erbjuder till familj, barn och unga i Gnesta kommun.

Johan Skeppstedt, barn- och utbildningschef, och Jenny Gustafsson, utvecklingssekreterare i Gnesta kommun. Johan och Jenny berättar om utvecklingsarbetet Tillsammans för barnens bästa, och hur skola och socialtjänst i Gnesta kommun samverkar i det.

Gruppdiskussion

Under kvällen kommer vi ha en fikapaus (smörgås med the/kaffe) med gruppdiskussioner där du som är förälder får möjlighet att byta erfarenheter och tankar, samt få tips och råd från andra föräldrar kring ämnet. Moderator under kvällen är Klas Jervfors Turner, rektor på kulturskolan och fritidsgården Chill.

Anmälan: Anmäl dig till temakvällen 15 mars. Länk till annan webbplats. Sista anmälningsdag är den 12 mars. Begränsatantal platser.

Välkommen!