2022-08-08

Gratis vildsvinskött till äldreomsorgen

Tack vare ett samarbete med Jägareförbundet Södermanland har Gnesta kommuns äldreboenden fått cirka 60 kilo vildsvinskött.

Under två nätter i mitten av juli arrangerade Jägareförbundet Södermanland Vildsvinsnatten. Då jagade jägare runt om i Sörmland vildsvin där köttet sedan donerades till intresserade kommuner i Sörmland, däribland till Gnesta kommuns äldreboenden Strandhagen och Ekhagen.

– Vi har tur som även i år får samverka med Jägareförbundet Södermanland så att köken på våra äldreboenden kan tillaga goda måltider, säger Marie Ceder Åkerlund, kostchef i Gnesta kommun.

Av köttet planerar kökspersonalen att tillaga både mustiga höstgrytor och vildsvinsstek med gräddsås.

Win win

Det är andra året i rad som Gnesta kommun får vildsvinskött efter Vildsvinsnatten. Något som är en win win för både kommunen och Jägareförbundet Sörmland. De vill att fler ska få smaka på vildsvinsköttet och vi får närproducerat kött helt gratis. Ett annat viktigt syfte med Vildsvinsnatten är också, enligt Jägareförbundet Södermanland, att hjälpa jordbrukarna som har stora problem med vildsvin som äter upp och trampar ner deras grödor.