2021-04-06
Lena Karlsson Leksell

Lena Karlsson Leksell ny socialchef

Lena Karlsson Leksell anställs som ny socialchef i Gnesta kommun. Hon börjar sin nya tjänst 9 augusti 2021.

För närvarande arbetar Lena Karlsson Leksell som kvalitets- och utvecklingschef på omsorgskontoret i Södertälje kommun. Uppdraget innebär arbete med strategisk planering, kvalitetsgranskning, verksamhetsutveckling, avtalsfrågor samt utredning av nämndernas ärenden likväl som annan administration.

Tidigare arbetade Lena som kvalitets- och uppdragschef, också det inom Södertälje kommun. Innan dess har hon jobbat som verksamhetschef inom Tiohundra AB, en verksamhet som i ett unikt koncept bedriver sammanslagen sjukvård och omsorg, ytterst på uppdrag av Region Stockholm och Norrtälje kommun.

Intressant uppdrag

På frågan om vad som känns mest lockande med rollen som socialchef i Gnesta kommun svarar hon:

”Det är flera saker. Dels är det ett spännande och intressant uppdrag i den lilla kommunen med korta beslutsvägar. Jag upplever att det finns en stor vilja till utveckling och nytänkande i Gnesta kommun. Jag fick också bra intryck i mötet med intervjuande ledning, fackliga företrädare och politiker under rekryteringen.

Jag ser nu framemot att lära känna medarbetare och organisationen, att få del av både det goda arbete som utförs varje dag men också de utmaningar som finns.”

Lena Karlsson Leksell är gift och har fyra vuxna barn. Fritiden ägnas åt golf och annan träning.

Viktig roll

Som socialchef blir Lena Karlsson Leksell också en del av kommunens ledningsgrupp. Kommunchef Anders Axelsson ser fram emot hennes tillträde.

– Jag hälsar Lena välkommen till Gnesta kommun och ser fram mot att samarbeta med henne. Hon kommer vara betydelsefull för socialförvaltningens framtida utvecklingsarbete samt ha en viktig roll i min ledningsgrupp för att bidra till Gnestas fortsatta utveckling och tillväxt, säger Anders Axelsson.