2021-11-18

Ljusmanifestation på Strömmentorget

Den 25 november arrangerar Gnesta kommun en ljusmanifestation mot mäns våld mot kvinnor. Kommunalråden Johan Rocklind (S) och Anna Ekström (M) håller tal och ett par från Flen Världsorkester uppträder.

Torsdagen den 25 november är det FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor. För att uppmärksamma dagen arrangerar kommunen en ljusmanifestation på Strömmentorget i Gnesta. Vi tänder ett antal ljus för alla våldsutsatta kvinnor.

Kommunalråden Johan Rocklind (S) och Anna Ekström (M) håller tal och Kenneth och Jasmine från Flen Världsorkester uppträder med akustisk musik.

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. När det gäller våld i nära relation är det viktigt att vi som medmänniskor och civilsamhälle agerar. Cirka 15-17 kvinnor dödas årligen av sin partner eller expartner i vårt land och cirka 2-3 barn i varje skolklass lever i hem med våld. Det är allas vår skyldighet att se och att våga agera, säger Lotta Brattberg, samordnare för folkhälsa och våld i nära relationer i Gnesta kommun.

Dag: Torsdagen den 25 november
Tid: Klockan 17.00
Plats: Strömmentorget i Gnesta, utanför biblioteket
Arrangör: Gnesta kommun