2023-01-27
Johanna Bengtsson

Ny enhetschef för Gnesta hemtjänst

Idag är det Hemtjänstens dag. Förutom att rikta ett stort tack till alla ovärderliga människor som jobbar inom hemtjänsten i Gnesta kommun vill vi presentera Johanna Bengtsson, ny enhetschef för Gnesta hemtjänst.

Johanna tillträdde tjänsten som ny enhetschef för Gnesta hemtjänst den 18 januari nu i år. Johanna har flera års erfarenhet av arbete som socialsekreterare i kommunal verksamhet. Närmast kommer hon från en roll som socialsekreterare på ekonomiskt bistånd i Oxelösunds kommun. Uppdraget som enhetschef för Gnesta hemtjänst ser hon som en utmaning och en chans att få sätta in sig i ett nytt område.

– Då jag har tidigare erfarenhet från socialt arbete ville jag jobba med personalfrågor och har alltid haft ett brinnande intresse för att jobba med människor. Jag såg denna tjänst som en ny möjlighet att utvecklas i min professionella roll.

Vad ser du mest fram emot med detta uppdrag?
– Att lära känna organisationen, utvecklas i min roll som chef och ledare samt börja arbeta tillsammans med medarbetarna för att förbättra verksamheten utifrån ett brukarperspektiv, men även för personalen.

Vilka är dina drivkrafter på jobbet?
– Först och främst drivs jag av att göra ett bra jobb och leverera ett bra resultat. Och för att kunna nå ett bra resultat är det viktigt att vi samarbetar och utvecklar verksamheten tillsammans.

Vad kommer du att fokusera först på?
– Jag kommer att fokusera på att lära känna personalen och sätta mig in i verksamheten. Hemtjänsten står inför en förändringsprocess och det ska bli spännande att få vara en del av.

Vad är det roligaste med att jobba inom hemtjänsten?
– Att det är så högt tempo och varierande, ingen dag är den andra lik.

Till sist, efter en lång arbetsvecka vad vill du helst göra då?
– På min ledighet vill jag umgås med vänner och familj.

Kort om Johanna Bengtsson
Åder: 29 år
Bor: Nyköping
Familj: Make och två döttrar.
Aktuell: Ny enhetschef för Gnesta hemtjänst sedan 18 januari 2023.
TV-serie jag tittar på: ”Just nu tittar jag på säsong 2 av Your Honor”