2022-11-23

Nytt demensboende är invigt

Idag invigdes kommunens nya demensboende Violen på Frustunagåden i Gnesta. Socialnämndens ordförande höll tal och därefter var det rundvandring i de nyrenoverade lokalerna.

Det var en bra uppslutning när Gnesta kommun tidigare idag formellt invigde det nya demensboendet Violen på Frustunagården i Gnesta. De boende, och deras anhöriga, var såklart hedersgäster på invigningsceremonin, där några valde att delta aktivt medan andra var i sina lägenheter. På plats fanns också politiker från socialnämnden och representanter från Gnesta kommun. Ingrid Jerneborg Glimne, socialnämndens ordförande, höll invigningstalet och konstaterade att Frustunagården nu är ett allaktivitetshus.

– Förutom Violen har vi flera verksamheter här i huset som förskola, korttidsvistelse, kortvård och daglig verksamhet. Det här är, skulle jag säga, kommunens nya allaktivitetshus! Ett hus fullt av lek, glädje och skratt, säger Ingrid Jerneborg Glimne.

Efter invigningstalet bjöds det på smörgåstårta och kaffe med kaka. Därefter visades lokalerna i det nyrenoverade och moderna boendet upp.

– Medarbetarna här på Violen är fantastiska som med stort hjärta och engagemang skapar god vård och omsorg med kvalitet, säger Åsa Hjalmarsson, enhetschef på Violen.

Violens demensboende

Violens demensboende har totalt 10 lägenheter som är cirka 30 kvadratmeter stora. Alla lägenheter är handikappanpassade och utrustade med trygghetslarm och fasta lyftanordningar. De första hyresgästerna flyttade in under vecka 45, och resterande hyresgäster veckan därefter.

Ett team med spetskompetens inom demenssjukdomar har rekryterats till Violen för att se till att alla boende får en trygg och innehållsrik vardag.

Frågor om Violen

Har du frågor om det nya demensboendet Violen? Då är du välkommen att kontakta Åsa Hjalmarsson, enhetschef på Violen, på asa.hjalmarsson@gnesta.se