2021-11-09

Simträning för nyanlända kvinnor

Nu på lördag, 13 november, börjar simträning för nyanlända kvinnor på Freja Bad & Gym. Detta tack vare Stjärnhovs idrottsklubb som driver projektet i samarbete med Gnesta kommun.

– Vi har sett att det finns ett stort intresse hos nyanlända kvinnor att lära sig simma. Samtidigt som de lär sig att simma lär de sig också mer svenska, säger Hanna Noorberg, aktivitetssamordnare i Gnesta kommun.

Stort intresse

Simprojektet skulle egentligen ha startat i november förra året, men på grund av pandemin kunde det inte ske. Men intresset för projektet har hela tiden funnits kvar och nu är det möjligt tack vare att Stjärnhovs IK driver projektet i samarbetet med Gnesta kommun.

Simträningen kommer vara på Freja Bad & Gym på lördagar klockan 16.30-18.30 den 13, 20 och 27 november. Det är gratis att delta.

Delta eller hjälp till

Det finns fortfarande platser kvar för den som är intresserad. Vi behöver också fler kvinnliga volontärer som kan hjälpa till med simträningen. Anmäl ditt intresse till Åsa Gustafsson på: asa.gustafsson@gnesta.se eller till Hanna Noorberg på hanna.noorberg@gnesta.se.