2022-09-29

Träffa oss på Anhörigdagen 6 oktober

Den 6 oktober uppmärksammar vi Anhörigdagen i samarbete med Frustuna församling. Tillsammans står vi på Strömmentorget i Gnesta för att berätta om vilket stöd vi kan erbjuda till dig som är anhörig.

Den 6 oktober, mellan klockan 13-16, är du välkommen till Strömmentorget i Gnesta. Gnesta kommuns anhörigkonsulent kommer vara på plats tillsammans med Frustuna församlings diakoniassistent för att berätta och svara på dina frågor om vilket stöd vi kan erbjuda till dig som är anhörig. Vi bjuder på fika.

– Som anhörig drar man ofta ett tungt lass, och det är viktigt att du känner till vilket stöd som finns. I Gnesta kommun erbjuder vi bland annat personlig rådgivning, samtalsgrupper och anhörigkaféer med drop-in, säger Jessica Lorenzen, anhörigkonsulent i Gnesta kommun.

Anhörigdagen den 6 oktober infaller alltid under nationella anhörigveckan. En vecka för dig som tar hand om din partner, dina föräldrar, dina barn eller någon annan närstående.

Digitala föreläsningar under anhörigveckan

I samband med anhörigveckan finns det flera digitala föreläsningar att ta del av för dig som är anhörig. Här nedan tipsar vi om ett par av dem.

6 oktober – webbinarium om jämställdhet

Den 6 oktober bjuder Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) in till ett digitalt webbinarium för att uppmärksamma anhörigdagen. Årets webbinarium kommer att sätta fokus på anhörigskapet ur ett jämställdhetsperspektiv. Moderator är författaren och programledaren Mark Levengood.

Tid: Klockan 10-12
Anmälan: Läs mer och anmäl dig Länk till annan webbplats.

10 oktober - Livsviktiga snack - rusta ditt barn för livet!

Välkommen till Region Sörmlands digitala föreläsning i samarbete med Suicide Zero! Här får du som förälder eller annan vuxen med en 9–12 åring i din närhet kunskap om hur du kan prata med barn och unga om deras mående.

Tid: Klockan 12-13.30
Anmälan: Läs mer och anmäl dig Länk till annan webbplats.

Anhörigkafé med drop-in

Den 4 oktober, klockan 14-15.30 har vi anhörigkafé med drop-in på Träffpunkten i Gnesta. Anhörigkafét är en mötesplats där du som är anhörig får möjlighet att träffa andra i liknande situation, knyta nya kontakter och byta erfarenheter. Vi har två anhörigkaféer, ett i Gnesta och ett i Björnlunda, där vi träffas en gång i månaden. Läs mer om våra anhörigkaféer på vår webbsida om anhörigstöd, se relaterad information.