2023-03-08

Träning för dig med stöd enligt LSS

Har du stöd enligt LSS? Är du dessutom bosatt i Gnesta kommun och över 18 år? Då är du varmt välkommen till vår torsdagsträning där vi varvar styrka, kondition och balans med en massa skratt.

En efter en droppar de in på Styrkefabriken i Gnesta. Det är Kayla, Cissi, Marco och alla andra som går på gruppträningen. Denna torsdag står det styrka på träningsschemat och runtom i salen är hantlar i olika vikter, kettlebells och andra redskap utplacerade.

– Jag går hit flitigt varje torsdag, och jag älskar det! Träningen får mig att må bra och jag blir lycklig i kropp och själ, säger Jimmy Pettersson, som är en av deltagarna.

En annan som blir lycklig av att vara på plats och se hur deltagarna utvecklas är initiativtagaren Nicklas Eriksson, boendepersonal på Åkervägens serviceboende.

– Gruppträningen är en social samlingspunkt där deltagarna också får en möjlighet att utmana sig själva och bevisa att de klarar av så mycket mer än vad de tror. Träningen förbättrar också deras psykiska och fysiska hälsa, berättar Nicklas.

Gruppträningen är utformad för att passa målgruppen där schemat varje vecka varierar mellan styrka, kondition och balans. Till medryckande musik går Nicklas runt och instruerar och hjälper till.

Vilka får gå på träningen?

Gruppträningen är till för alla invånare över 18 år i Gnesta kommun som har stöd enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

När är träningen?

Varje torsdag klockan 15:30-16:00 på Styrkefabriken, Industrigatan 8 i Gnesta. Vi öppnar dörren klockan 15:00 för den som vill komma och värma upp innan.

Kostar det något?

Träningen är gratis. Du behöver komma ombytt och ta med gympaskor och vattenflaska.

Hur anmäler jag mig?

Anmälningen till varje veckas träning öppnar på måndagar klockan 08:00 och stänger strax innan träning börjar. Du anmäler dig genom att skicka ett sms till Nicklas på nummer: 076-703 57 62. Skriv vad du heter och att du vill gå på veckans träning. Du som är anhörig och också vill vara med och träna är välkommen i mån av plats.