2022-01-17
Boende med personal på promenad i Trädgården på Strandhagens äldreboende

Vad tycker du om äldreomsorgen?

Från och med mitten av januari skickar Socialstyrelsen ut sin enkät "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?" till medborgare över 65 år med beviljad äldreomsorg. Genom att delta bidrar du till att kommunens vård och omsorg förbättras.

I enkäten får du svara på frågor om hur du som har hemtjänst eller bor på något av våra äldreboenden upplever kommunens vård och omsorg. Det är frivilligt att delta men din åsikt är viktig för att vi ska få veta vad du är nöjd med och vad du inte är nöjd med.

Svara via post eller internet

Du kan svara på enkäten per post eller via internet. På internet kan frågorna även besvaras på engelska, arabiska, finska, meänkieli och samiska. Inloggningsuppgifter samt koden för att kunna svara via internet finns i postenkäten. Ta gärna hjälp av närstående om du tycker det är svårt att svara på enkäten själv.

Sista dagen att svara på enkäten är den 20 mars 2022. Tack för att du deltar!

Frågor om undersökningen

Har du frågor om undersökningen är du välkommen att ringa till Indikator som hjälper Socialstyrelsen med enkäten. Du når dem på nummer: 031-730 31 80 eller via mejl: aldreundersokning@indikator.org

Om undersökningen

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänsten och på äldreboenden. Från och med mitten av januari 2022 får cirka 220 000 äldre personer en enkät med posten till sin folkbokföringsadress. Resultaten publiceras på Socialstyrelsens webbplats preliminärt i slutet av juni 2022.