2021-01-25

Välkommen till digitala samtalsgrupper

Risken för smittspridning gör att fysiska träffar inte är möjliga. Därför erbjuder nu Gnesta kommun flera olika digitala samtalsgrupper med fokus på livssamtal och existentiella frågor. En anhöriggrupp inom psykisk ohälsa startar också inom kort.

Den pågående pandemin har väckt existentiella tankar och frågor till liv. Inte minst nu när vi är många som är ensamma mer än normalt. Kanske har du börjat fundera på ditt liv? På vad som får dig att känna livslust? Och på vad som ger dig hopp?

Existentiella samtal

I samtalsgruppen Existentiella samtal pratar vi om livets stora frågor. Den riktar sig till invånare i alla åldrar och syftet med gruppen är att ge dig tid att reflektera och provtänka tillsammans med andra.

Livssamtal

Studiecirkeln Livssamtal är en annan samtalsgrupp. Den vänder sig till dig som är över 65 år och som vill träffa och prata med andra om ditt liv. Vi pratar om barndomen, vuxenlivet och livet som pensionär. Du delar bara det du vill och känner dig trygg med.

Anhöriggrupp psykisk ohälsa

Den tredje samtalsgruppen, Anhöriggrupp psykisk ohälsa, är till för dig som är anhörig som stöttar en partner, ett syskon, barn, förälder eller vän med psykisk ohälsa. Syftet med gruppen är att du som anhörig ska få stöd och tid att ta hand om dig själv och dina känslor.

Mer information om kommunens digitala samtalsgrupper hittar du i vår evenemangskalender, se relaterad information.