Gnestaborna Lotta Halvardsson, Kim Silow Kallenberg och Anna Åhman föreläser under hösten på temat psykisk ohälsa.

Gnestaborna Lotta Halvardsson, Kim Silow Kallenberg och Anna Åhman föreläser under hösten på temat psykisk ohälsa.

Aktuella föreläsningar och stödgrupper

Anhörigstödet anordnar en rad olika föreläsningar, cirklar, kurser och stödgrupper. Den här sidan uppdateras kontinuerligt med det vi erbjuder just nu.

Under hösten har vi ett par föreläsningar om psykisk ohälsa. Föreläsningarna vänder sig till alla Gnestabor, men särskilt till dig som har egen erfarenhet av psykisk ohälsa, erfarenhet som anhörig eller du som möter personer med psykisk ohälsa i ditt arbete.

10:e november - Kim Silow Kallenberg, forskare, etnolog och författare till boken Sörjbara liv, som utspelar sig i Gnesta. Föreläsningen utgår från boken som handlar om två barndomsvänner som båda dog unga med anledning av psykisk ohälsa och missbruk. Det blir en personlig berättelse om att se en vän försvinna in i en psykos och vilka konsekvenser psykisk ohälsa kan få för anhöriga.

Plats: Träffpunkten
När: Onsdagen den 10 november
Tid: Klockan 19.00-20.30
Anmälan: mejla till hanna.noorberg@gnesta.se senast 9 november

1:a december – Anna Åhman, barn- och ungdomspsykiater och författare till boken När en trollkarl dör. Anna kommer att prata om hur det är att växa upp i en familj med missbruk och övergrepp. Föreläsningen handlar om de viktiga vuxna som förmår att skydda barnet, men också om hur barnet bär med sig dessa upplevelser genom livet och vilka konsekvenser det kan få, bland annat som PTSD, psykisk ohälsa och missbruk.

Plats: Träffpunkten
När: Onsdagen den 1 december
Tid: Klockan 19.00-20.30
Anmälan: mejla till hanna.noorberg@gnesta.se senast 30 november.