Aktuella kurser och aktiviteter

Vi längtar tills vi kan ordna fysiska träffar igen. Men eftersom risken för smittspridning fortfarande är hög erbjuder vi istället mest digitala alternativ för dig som är äldre. Du hittar alla evenemang i listan här nedan, det är gratis att delta. Välkommen att logga in.

Studiecirkeln Livssamtal. Den 15 april startar vi den digitala studiecirkeln Livssamtal för dig som är 65+. I den samtalar vi personligt om oss själva i förtroende med andra. Vi talar om alltifrån barndomen till livet som pensionär. Du delar bara det du vill och känner dig trygg med.

Digital skrivkurs. Skulle du vilja dela med dig av dina minnen till nära och kära? Eller har du kanske en dröm om att skriva en bok om ditt liv? Då ska du vara med i vår skrivgrupp som startar den 26 april, 5 träffar.

Digital bokcirkel. I bibliotekets digitala bokcirklar kan du följa våra tankar och funderingar kring boken vi läser. Om du vill kan du svara på våra frågor eller göra egna inlägg. Eller bara läsa boken och veta att vi är fler som delar samma läsning just nu. I april läser vi Jag for ner till bror av Karin Smirnoff, och i maj är det valfri bok av P O Enquist

Digital fredagsfika. Varje fredag bjuder vi in till digitala fikastunder med lokal underhållning via Teams.

Digital sittgymnastik. Varje tisdag klockan 13:30-14:00, med start den 13 april, kommer vi ha digital sittgymnastik på Teams.

Strömmande film, ljudböcker och e-böcker.länk till annan webbplats Har du lånekort med pinkod på Gnesta bibliotek kan du låna strömmande film, ljudböcker och e-böcker.

Lätt promenad. Varje tisdag klockan 10-11 leder Åke Nilsson lättare promenader inom Gnesta tätort för seniorer. Vi samlas utanför Träffpunkten, max åtta deltagare. Vid fler deltagare tillkommer en ledare som går med den andra gruppen.