Vill du bryta ofrivillig ensamhet?

Ofrivillig ensamhet kan leda till både sjukdom och ohälsa. Brinner du för att hjälpa andra har du möjlighet att ta ett ideellt uppdrag, där du får sätta guldkant på en annan människas liv och bidra till att bryta ensamhet.

Det finns många människor, framför allt äldre, som lever ensamma och som sällan har någon att prata med. Människor som inte ofta tar sig ut till olika aktiviteter och som sällan ingår i en gemenskap. Du kan vara med och motverka detta, genom att bli en del av Gnesta kommuns frivilligverksamhet.

Flera uppdrag

Som frivillig finns massor med uppdrag att välja mellan. Det kan exempelvis handla om att göra hembesök för att ta en fika eller bara ge någon en möjlighet att få berätta något. Du kan hjälpa en medmänniska ut på promenader eller till olika aktiviteter som bidrar till att skapa engagemang, fler möten mellan olika människor och högre sysselsättning. Det finns också möjlighet att själv leda aktiviteter av olika slag. Fysisk aktivitet och socialt sammanhang är enormt viktigt för att främja välmåendet och förebygga både den fysiska och psykiska ohälsan som finns idag. 

Att arbeta ideellt med andra människor ger glädje till både mottagare och givare. Är du intresserad av ett frivilliguppdrag, vänligen kontakta kommunens frivilligsamordnare. Mer information finns att läsa på sidan Frivilligverksamhet som du hittar under Relaterad info nedan.