Nyheter

Äldre nyheter finns i nyhetsarkivet.


 • Veckans Axplock

  22 februari 2017 Snön kom tillbaka och ett nytt axplock är här. Veckans Axplock där vi plockar ut några av de evenemang som du hittar här i evenemangskalendern. Snart är det sportlov för Gnesta kommuns skolbarn. Hela sammanställningen av sportlovsaktiviteterna hittar du i slutet av detta axplock.
  Men först kan du välja mellan att se The Crunch på Skottvångs Grufva, spela bingo på Elektron, se filmen Julieta med Gnesta Filmstudio och mycket mer. Här kommer Veckans Axplock som sträcker sig över perioden onsdagen den 22 till tisdagen den 28 februari 2017. Mycket nöje! 
 • Byte av serviskran på Höjdvägen är klart

  21 februari 2017 VA-enheten har nu, kl 14.00 tisdagen den 21 februari 2017, slutfört arbetet med att byta en serviskran på Höjdvägen i Stjärnhov.Alla fastigheter ska ha vatten igen. Det kan till en början vara missfärgat och det hjälper i så fall oftast att spola i kranarna en stund för att få bort missfärgningen.
  Har du några frågor kan du kontakta den tekniska kundtjänsten på telefon 0158 – 275 200.
 • Kom och dansa capoeira

  21 februari 2017 Nu börjar kurserna i capoeira på Gnesta Kulturskola. Den afro-brasilianska kampdansen Capoeira visas upp och lärs ut i Frejaskolans samlinggsal på tisdagar samt i Kvarnbackaskolan och Welandersborg på fredagar. Från vecka 10 fram till vecka 22, tisdagar samt fredagar, och det är helt gratis!Gnesta Kulturskola har anlitat de tre bästa campoeria mestrerne som finns. Medverkande instruktörer och lärare är Rita Nobre , Contra mestre Leo , Everton Pigmeu och Thiago Santana .Capoeira kommer från afrikanska slavar i Brasilien, som tränade anfall och försvar men dolde sina övningar bakom danssteg. Just nu virvlar denna brasilianska kampdans ut i hela världen. Capoeira har ingenting med religion att göra, men det finns en filosofi omkring capoeira som gör att rörelserna är något mer än bara en träningsform.Följande tider gäller för tisdagar under hela våren 2017:
  Målgrupp: Årskurs 3-5 från Freja-, Dansut- och Waldorfskolan
  Tid: Klockan 14.10-15.40
  Plats: Frejaskolans samlingsal
  Här hittar du en anmälningsblankettPDF
  Målgrupp: Årskurs 6-9 från Freja-, Dansut- och Waldorfskolan
  Tid:
  Klockan 15.50-17.20
  Plats: Frejaskolans samlingsal
  Här hittar du en anmälningsblankettPDF
  Funktionsnedsatta klockan 17.30-19.00 från samtliga skolor.Följande tider gäller för fredagar under hela våren 2017:
  Målgrupp: Årskurs 3-6
  Tid: Klockan 13.10-14.40
  Plats: Kvarnbackaskolan
  Här hittar du en anmälningsblankettPDF
  Målgrupp: Årskurs 3-6
  Tid:
  Klockan 15.00-16.20
  Plats: Welandersborg
  Här hittar du en anmälningsblankettPDF
  Extralektioner
  Vecka 16: lördag 22 och söndag 23 april
  Vecka 17, onsdag 26, lördag 29 och söndag 30 april
  Vecka 21, torsdag 25, fredag 26, lördag 27 och söndag 28 maj Vecka 22, onsdag 31 maj, lördag 3 genrep och söndag 4 juni uppvisning!

 • Framflyttad barn- och utbildningsnämnd

  20 februari 2017 Barn- och utbildningsnämnden som skulle ha varit tisdag den 21 februari har flyttats fram. Uppgifter om nytt datum kommer längre fram.
 • På vinterpromenaden med signaturläran

  17 februari 2017 På en vinterpromenad finns det, trots ett eventuellt snötäcke, en del att titta på och fundera över, till exempel hur lite vi vet. Naturen har fortfarande många hemligheter som borde vara ett prioriterat forskningsfält. Många substanser hämtade från naturen är viktiga läkemedel som har brukats av människor under lång tid.Men vad ska vi titta efter under en promenad som anknyter till läkedom? Jag tänker på det gamla begreppet Signaturlära. Här måste vi gå tillbaka till en tid då den gudomliga visheten var en realitet och människan som guds avbild var satt i centrum och där allt annat, från universums yttersta utkanter till den minsta växt hade en uppgift som tjänade människan.Om det lät intressant så kan du läsa Bertils hela text här.länk till annan webbplats
 • Sportlovsaktiviteter 2017

  17 februari 2017 Mellan måndagen den 27 och söndagen den 5 mars 2017 är det sportlov och föreningslivet i Gnesta kommun erbjuder en hel del olika aktiviteter. Här kommer en sammanställning av vad som sker under hela sportlovsveckan, dag för dag. Många sportaktiviteter erbjuds, bland annat KIN-BALL och luftgevärsskytte. För den som vill gör något annat så går det bra att pyssla med rymdtema på biblioteket, göra egna filmer och rita superhjältar med Art Lab Gnesta eller gå på teater på biblioteket. Mer om detta och mycket mer hittar du här i vår sammanställning. Aktiviteter kan tillkomma.Ha nu ett riktigt aktivt och roligt sportlov! 

Evenemang

Fler aktiviteter hittar du i evenemangskalendern och i nämndernas kalender.

Turistinformation

Här kan du få tips om äta, bo, se & göra

Välkommen till Gnestalänk till annan webbplats!

Här kan du ta del av Gnesta kommuns stora utbud av logi, mat, natur, kultur, aktiviteter och sevärdheter.