Driftstörningar

Här kan du se aktuella driftstörningar gällande kommunalt vatten och avlopp. Du kan också registrera din mobiltelefon för att få sms och/eller mejl vid driftstörningar som omfattar din fastighet.

Information om meddelanden gällande driftstörningar

Under meddelandestatus ser du aktuella meddelanden om driftstörningar. Längre ner ser du en karta med aktuella driftstörningar.

Karta med aktuella driftstörningar

Om sms-tjänsten

Vi skickar sms för att snabbt kunna få ut information vid driftstörningar som bland annat kan gälla vattenläckor, underhållsarbeten eller övrig viktig information som gäller det kommunala vattnet eller avloppet.

Hur får vi tag i ditt mobilnummer?

Vi tar fram de adresser som berörs av en driftstörning. Mobilnummer och e-postadresser som finns knutna till dessa adresser hämtas från teleoperatörens databas och vårt register. SMS och mejl går sedan ut till dessa nummer. 

Om du har ett mobilnummer som inte är knutet till din fastighet i Gnesta kommun, till exempel om du har kontantkort eller jobbtelefon, kan du med denna tjänst knyta din hemadress till ditt mobilnummer genom att lägga till detta i modulen nedan. Där kan du också registrera din e-postadress. 

Även du som har skyddat nummer eller som äger fritidshus, kan ta del av tjänsten. SMS-tjänsten är bra för dig som äger flera fastigheter, eller som vill få information om driftstörningar hos t.ex. äldre anhöriga, barnomsorgen eller obemannade anläggningar. Du kan alltså koppla flera relevanta adresser till ditt mobilnummer.

Vi skickar enbart driftinformation via SMS, och använder inte tjänsten till någon form av försäljning eller marknadsföring. SMS-avisering sker normalt inte under natten eller på helgen. Handlar det om extra viktig samhällsinformation så skickar vi dock även på kvällar och helger.

Avanmälan

Om du vill avanmäla en eller flera av dina eller familjens mobilabonnemang från SMS-tjänsten så gör du också det i modulen nedan. Då får du inga SMS-aviseringar från oss om driftstörningar på de borttagna adresserna.

Registrera din mobiltelefon

Kommunen blir personuppgiftsansvarig när du fyllt i nedanstående formulär och skickat in det till oss. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, se relaterad info.