Barnhand som skriver i ett anteckningsblock

Barn och utbildning

I Gnesta ska alla barn och unga få en god utbildning i våra förskolor och skolor. För dig som är vuxen ges möjlighet till utveckling genom vuxenutbildning. 

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad information.

Nyheter


 • Du har väl inte glömt att söka skola?


  Just nu pågår ansökan till förskoleklass inför höstterminen. Sista dagen att söka är den 15 februari.

 • Fortsatt distansundervisning för högstadiet på Frejaskolan


  Distansundervisningen för högstadieelever på Frejaskolan fortsätter fram till och med den 5 februari. Från och med måndag 25 januari kommer elever i nian dock ha närundervisning i de praktiska ämnena.

 • Matlådor till Frejaskolans högstadieelever


  Kostenheten erbjuder matlådor för elever i högstadiet som för närvarande har distansundervisning. Matlådorna kan hämtas upp på Frejaskolan, Welandersborgs skola, Kvarnbackaskolan samt på Gläntans förskola i Laxne.

 • Nu är ansökan till förskoleklass öppen


  Ansökan till förskoleklass är öppen mellan den 15 januari och 15 februari. Under perioden kommer vissa skolor ha digitala informationsträffar. Alla vårdnadshavare till barn som ska börja i förskoleklass till hösten har fått brev med information om ansökningsförfarandet.

 • Högstadiet på Frejaskolan övergår till distansundervisning


  Eleverna i årskurs 7, 8 och 9 på Frejaskolan kommer ha distansundervisning från och med måndag 11 januari till och med fredag 22 januari. Detta efter en allmän rekommendation från smittskyddsläkaren för Region Sörmland.