Barnhand som skriver i ett anteckningsblock

Barn och utbildning

I Gnesta ska alla barn och unga få en god utbildning i våra förskolor och skolor. För dig som är vuxen ges möjlighet till utveckling genom vuxenutbildning. 

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad information.

Nyheter


 • Foodtruck besöker kommunens skolor


  Gnesta kommun har testat ett nytt koncept för att skapa matglädje i kommunens skolor. Idag får Dansutskolan besök av Svenska Jägareförbundets foodtruck från Öster Malma som frestar med vildsvinsburgare.

 • Jobbmöjlighet för unga utan fullständiga gymnasiebetyg


  Gick du ut gymnasiet 2020 eller 2021 utan fullständiga betyg? Då kan du ansöka om arbete under höstterminen via Gnesta kommun. Vi anställer löpande, läs mer om tjänsterna och hur du ansöker nedan.

 • Plats på skolans fritidshem ersätter vissa platser på Regnbågen


  Efter beslut i barn- och utbildningsnämnden kommer elever som vistats på Regnbågens korttidshem före och efter skoldagen framöver erbjudas fritidshemsplats på sin skola. Syftet med förändringen är att säkerställa att alla elever får ta del av den undervisning som bedrivs i skolornas fritidshem.

 • Rastskoj på Frejaskolan minskar konflikter


  Hinderbana, dans och rundpingis är bara tre exempel på vad eleverna på Frejaskolan kan göra när det är dags för Rastskoj. Ett initiativ där planerade rastaktiviteter både har minskat konflikter mellan elever och ökat tryggheten på skolan.

 • Resekort för dig i gymnasiet


  Behöver du ett resekort för att ta dig till gymnasiet? Från och med måndagen den 9 augusti, kan du som gymnasieelev kvittera ut resekort för resor med Sörmlandstrafiken eller SL.