Barnhand som skriver i ett anteckningsblock

Barn och utbildning

I Gnesta ska alla barn och unga få en god utbildning i våra förskolor och skolor. För dig som är vuxen ges möjlighet till utveckling genom vuxenutbildning. 

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad information.

Nyheter


 • Mer kultur till skolorna


  För trettonde året i rad fördelar Kulturrådet pengar till landets skolor. Gnesta kommun beviljats ett bidrag på 585 225 kr till Skapande skola för läsåret 2021/22.

 • Tyck till om förskolan och skolan!


  Vi vill veta vad du tycker om ditt barns förskola eller skola. Om du har barn i förskolan eller i årskurs 2, 5 och 8 på någon av våra skolor har du fått en enkät via e-post, som kan besvaras till och med den 30 april.

 • Undervisning på distans


  I januari införde högstadiet på Frejaskolan distansundervisning för att minska smittspridningen. För att ta reda på hur det har påverkat eleverna har vi träffat Johanna Jämtvall, skolkurator på Frejaskolan.

 • Delta i enkäten om förskolan och skolan


  I våra förskolor och skolor pågår ett ständigt utvecklingsarbete. En viktig del av detta är den enkätundersökning vi genomför varje år. Var med och besvara den för att bidra till att förskola, skola och fritidshem i Gnesta blir ännu bättre!

 • Utmaning om sexuellt ofredande sprids i sociala medier


  Just nu sprids en utmaning i sociala medier, där unga killar uppmanas att tafsa på tjejer och lägga upp foto eller film på detta i sociala medier. Att sexuellt ofreda någon är ett brott och vi tar frågan på stort allvar.