Barnhand som skriver i ett anteckningsblock

Barn och utbildning

I Gnesta ska alla barn och unga få en god utbildning i våra förskolor och skolor. För dig som är vuxen ges möjlighet till utveckling genom vuxenutbildning. 

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad information.

Nyheter


 • Ny maxtaxa för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg


  Från och med 1 januari 2022 gäller nya avgiftsnivåer för plats i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg.

 • Gnestas placering i Lärarförbundets rankning


  Lärarförbundets rankning ”Sveriges bästa skolkommun 2021”, som jämför Sveriges kommuner utifrån statistik och kostnader, har presenterats. I årets rankning hamnar Gnesta på plats 286 bland Sveriges kommuner.

 • Foodtruck besöker kommunens skolor


  Gnesta kommun har testat ett nytt koncept för att skapa matglädje i kommunens skolor. Idag får Dansutskolan besök av Svenska Jägareförbundets foodtruck från Öster Malma som frestar med vildsvinsburgare.

 • Rastskoj på Frejaskolan minskar konflikter


  Hinderbana, dans och rundpingis är bara tre exempel på vad eleverna på Frejaskolan kan göra när det är dags för Rastskoj. Ett initiativ där planerade rastaktiviteter både har minskat konflikter mellan elever och ökat tryggheten på skolan.

 • Undervisning på distans


  I januari införde högstadiet på Frejaskolan distansundervisning för att minska smittspridningen. För att ta reda på hur det har påverkat eleverna har vi träffat Johanna Jämtvall, skolkurator på Frejaskolan.