Barnhand som skriver

Barn och utbildning

I Gnesta ska alla barn och unga få en god utbildning i våra förskolor och skolor. För dig som är vuxen ges möjlighet till utveckling genom vuxenutbildning. 

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. Läs mer:

Nyheter

 • 2020-08-25

  Välkommen till Öppna förskolan


  Öppna förskolan på Familjecentralen öppnar återigen tisdagen den 1 september 2020. På grund av corona och covid-19 måste du förboka besöken på Öppna förskolan innan du kommer.
 • 2020-08-21

  Ny termin - fortsatta anpassningar


  De senaste dagarna har verksamheten vid våra förskolor och skolor samt kulturskolan och fritidsgården dragit igång ordentligt. Precis som under våren kommer våra verksamheter bedrivas med vissa förändringar och anpassningar under hösten, på grund av coronapandemin. Generellt gäller att tvätta händerna noga under dagen och att försöka hålla avstånd till andra.
 • 2020-08-12

  Resekort för dig i gymnasiet


  Behöver du ett resekort för att ta dig till gymnasiet? Från och med torsdag den 13 augusti klockan 13.00, kan du kvittera ut resekort för resor med Sörmlandstrafiken eller SL, beroende på vilket gymnasium du går i.
 • 2020-08-11

  Skolstart för dig som går på gymnasiet


  Snart startar skolorna igen efter ett långt sommarlov. För många gymnasieelever blir det en efterlängtad start efter en annorlunda vår med distansstudier. Ändå är det en skolstart vi skall närma oss med försiktighet.
 • 2020-08-10

  Minskad trängsel vid skolstart


  Nu drar höstterminen snart igång och sommartidtabellerna för kollektivtrafiken slutar gälla den 17 augusti. För att minska trängsel sätts extrabuss in mellan Gnesta och Nyköping på morgonen.