man som håller armen om ryggen på en äldre kvinna

Stöd & omsorg

Gnesta kommun ger stöd och omsorg till människor i alla åldrar och som av olika anledningar är i behov av extra hjälp för att klara av vardagen.

Nyheter


 • Rena händer räddar liv


  Imorgon, 5 maj, är det internationella handhygiendagen. Dagen till ära kommer Gnesta kommun ha UV-lådan ”Handcheck” på kommunens servicecenter. I den kan du testa hur rena – eller bakteriefulla – dina händer är.

 • Hästen Alphons besöker Strandhagen


  Idag gästades Strandhagens äldreboende av hästen Alphons. Ett besök som uppskattades mycket av både boende och personal.

 • Språksatsning för vårdpersonal


  För att kunna erbjuda en trygg och säker vård krävs det språkkunskaper. Därför satsar nu Gnesta kommun på en språkutbildning för personal inom vård och omsorg som inte har svenska som modersmål.

 • Vi söker fler särskilt förordnad vårdnadshavare


  Vill du göra en insats för barn och unga? Nu behöver vi fler särskilt förordnad vårdnadshavare som kan se till att barn och ungas behov blir tillgodosedda.

 • Vuxenutbildningen satsar på komboutbildning


  I mitten av april startar vuxenutbildningen i Gnesta kommun Kombo vårdbiträde. En utbildning där elever får chansen att lära sig svenska samtidigt som de utbildar sig till vårdbiträde.