Stöd och omsorg

Gnesta kommun ger stöd och omsorg till människor i alla åldrar och som av olika anledningar är i behov av extra hjälp för att klara av vardagen.

Stödet kan vara kortvarigt eller långvarigt och rikta sig till dig, din familj, dina anhöriga eller någon du känner oro för. Det kan exempelvis handla om ett ekonomiskt eller socialt stöd, familjerättsfrågor, rådgivning, vård och omsorg till äldre eller hjälp till dig som är funktionsnedsatt. Det kan också handla om stöd till dig som är ny i Sverige.

Nyheter

 • 2019-01-03
  Telefonbedrägerier mot äldre ökar
  Nya tillvägagångssätt för att lura av människor pengar över telefon har bidragit till att bedrägerierna ökat enormt det senaste året och nu uppmanar Polisen till extra försiktighet. Målgruppen seniorer är extra utsatta – sju av tio drabbade är 70 år eller äldre.
 • 2018-12-28
  Vuxenutbildning och arbetsmarknad till Socialförvaltningen
  Efter beslut i Kommunfullmäktige står det klart att kommunens enhet för Vuxenutbildning och Arbetsmarknad flyttas över till Socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg den 1 januari 2019. Där sker även namnbyte samt organisationsanpassning efter sammanslagningen.
 • 2018-12-27
  Namnbyte för nämnd och förvaltning
  Efter beslut i både Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige står det klart att både Vuxen- och omsorgsnämnden samt Vuxen- och omsorgsförvaltningen kommer att byta namn efter årsskiftet.
 • 2018-12-21
  Ingen ska behöva utstå våld i hemmet
  Våld är något som dessvärre inte tar julledigt. Därför är det bra att veta att det alltid finns hjälp att få, oavsett vilken dag det är eller vilken tid på dygnet det sker.
 • 2018-12-20
  Nytt nummer av Vuxen & Omsorgsnytt
  Nu finns årets sista nyhetsbrev från Vuxen- och omsorgsförvaltningen ute fylld med intressant läsning!

Senast publicerad 2019-01-01