Stöd och omsorg

Gnesta kommun ger stöd och omsorg till människor i alla åldrar och som av olika anledningar är i behov av extra hjälp för att klara av vardagen.

Stödet kan vara kortvarigt eller långvarigt och rikta sig till dig, din familj, dina anhöriga eller någon du känner oro för. Det kan exempelvis handla om ett ekonomiskt eller socialt stöd, familjerättsfrågor, rådgivning, vård och omsorg till äldre eller hjälp till dig som är funktionsnedsatt. Det kan också handla om stöd till dig som är ny i Sverige.

Nyheter

 • 2018-10-30
  Halloween och föräldrafria fester?
  Höstlovet med firande av Halloween är en tid då många ungdomar kan komma i kontakt med alkohol. För dig som är förälder finns stora möjligheter att göra skillnad för hur just din tonåring ser på alkohol och fest.
 • 2018-10-23
  Färdtjänst och riksfärdtjänst i jul och nyår
  Från och med den 12 december klockan 07:00 kan du som reser med färdtjänst i Sörmland börja planera dina resor inför den kommande jul- och nyårshelgen.
 • 2018-10-08
  Nytt nummer av Vuxen & Omsorgsnytt
  Nu finns Vuxen- och omsorgsförvaltningens senaste nyhetsbrev ute fylld med intressant läsning!
 • 2018-10-03
  Världsdagar för psykisk hälsa
  Mellan den 8-11 oktober arrangerar Södermanlands södra kommuner Världsdagar för psykisk hälsa. Det ordnas föreläsningar, teater och öppet hus med syfte att synliggöra och öka kunskapen om psykisk ohälsa.
 • 2018-09-27
  Trygghet i fokus på årets Seniordag
  Under onsdagen arrangerades Seniordagen på Elektron där temat trygghet och säkerhet stod i fokus. Det blev en välbesökt och uppskattad tillställning där social samvaro, informativa föreläsningar och mingel bland utställare fyllde dagen.

Senast publicerad 2018-11-08