Stöd och omsorg

Gnesta kommun ger stöd och omsorg till människor i alla åldrar och som av olika anledningar är i behov av extra hjälp för att klara av vardagen.

Stödet kan vara kortvarigt eller långvarigt och rikta sig till dig, din familj, dina anhöriga eller någon du känner oro för. Det kan exempelvis handla om ett ekonomiskt eller socialt stöd, familjerättsfrågor, rådgivning, vård och omsorg till äldre eller hjälp till dig som är funktionsnedsatt. Det kan också handla om stöd till dig som är ny i Sverige.

Nyheter

 • 2018-06-12
  Tips till tonårsföräldrar inför skolavslutningen
  Skolavslutningen är starten på sommaren för många ungdomar men det är också en dag då många unga kommer i kontakt med, och konsumerar alkohol. Du som förälder har dock stora möjligheter att se till att det inte blir så.
 • 2018-06-04
  Powerhuset invigt med stort intresse
  En stor skara människor slöt upp till dagens invigning av Powerhuset där ett nytt samarbete nu håller på att ta form. Gnesta kommun, PRO och SPF Seniorerna skapar nu tillsammans en ny mötesplats med syfte att förbättra gemenskapen hos Gnestas invånare, framför allt hos de äldre.
 • 2018-06-01
  Invigning av Powerhuset den 4 juni
  På måndag den 4 juni välkomnas du till invigning och öppet hus på Powerhuset – där ett nytt samarbete mellan Gnesta kommun, PRO och SPF Seniorerna håller på att ta form.
 • 2018-05-14
  Vill ni ha ett meningsfullt uppdrag?
  Gnesta kommun söker nu familjehem till ensamkommande ungdomar i åldern 16-17 år. Att vara familjehem innebär att en ungdom bor hos er för en kortare eller längre tid då ni fungerar som dennes familj. 

 • 2018-05-07
  Gnesta ungdomsboende ställs om till stödboende
  Antalet asylsökande barn i Sverige har minskat drastiskt de senaste åren. Det medför att behovet av HVB (Hem för vård och boende) också har minskat, så även i Gnesta kommun. Istället har behovet av stödboende ökat i Gnesta. Det leder till att Gnesta ungdomsboende, HVB, nu kommer att ställas om till ett stödboende.

Senast publicerad 2018-05-31