man som håller armen om ryggen på en äldre kvinna

Stöd & omsorg

Gnesta kommun ger stöd och omsorg till människor i alla åldrar och som av olika anledningar är i behov av extra hjälp för att klara av vardagen.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad information.

Nyheter


 • Flamman öppnar butik


  Måndagen den 12 april slår Flamman upp dörren till sin nya butik. Där kan du som besökare köpa lokalproducerat hantverk, begagnade böcker och byta till dig ett plagg i ”bytis”.

 • Lena Karlsson Leksell ny socialchef


  Lena Karlsson Leksell anställs som ny socialchef i Gnesta kommun. Hon börjar sin nya tjänst 9 augusti 2021.

 • Säkra besök på våra äldreboenden


  Enligt Folkhälsomyndigheten har antalet fall av covid-19 bland boende på äldreboenden gått ner i takt med att vaccinationsgraden har ökat. Men även om den du vill besöka är vaccinerad behöver alla fortsätta agera för att skydda andra boende som inte är vaccinerade.

 • Nu vaccineras vård- och omsorgspersonal


  Idag fick 100 medarbete i kommunens vård- och omsorgsverksamheter sin första dos vaccin mot covid-19. Den andra, och sista, dosen ges om cirka tre veckor.

 • Bättre samtal med Walk and talk


  Under pågående pandemi erbjuder Mötesplatsen Gnesta flera fysiska insatser. Bland annat Walk and talk-samtal där arbets- sökande kan träffa vägledare för samtal ute under en promenad.