man som håller armen om ryggen på en äldre kvinna

Stöd & omsorg

Gnesta kommun ger stöd och omsorg till människor i alla åldrar och som av olika anledningar är i behov av extra hjälp för att klara av vardagen.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad information.


Nyheter


 • Nya e-tjänster för ansökan om färdtjänst och riksfärdtjänst


  Nu kan du som vill ha färdtjänst eller riksfärdtjänst ansöka om det digitalt med Gnesta kommuns nya e-tjänster.

 • Förändring när du ringer till socialtjänsten


  Från och med tisdagen den 12 januari svarar servicecenter de samtal som tidigare gått till socialtjänstens reception. Kommunvägledaren på servicecenter kan koppla dig till en handläggare på socialtjänsten.

 • Välkommen på digital julfika


  Det blir en annorlunda jul i år där du kanske inte kan träffa dina närstående som vanligt. Därför vill Gnesta kommun bjuda in dig och alla andra till en gemensam julfika – digitalt!

 • Frivilligverksamheten startar vänsamtal


  Coronapandemin gör att risken för ensamhet hos många äldre ökar. Därför satsar nu Frivilligverksamheten i Gnesta på vänsamtal där frivilliga ringer upp 70-plussare som känner sig ensamma för en pratstund.

 • Vill du lära dig hur du kan stödja ditt barns språkutveckling?


  Nu erbjuder Öppna förskolan ett digitalt stöd till dig som är intresserad av att få en ökad förståelse för ditt barns språkutveckling och lära dig grunderna i TAKK - tecken som alternativ och kompletterande kommunikation samt hur du kan arbeta med bildstöd hemma.