Två personer håller varsin hand mot varandra så händerna får formen av ett hjärta mellan dem

Stöd & omsorg

Gnesta kommun ger stöd och omsorg till människor i alla åldrar och som av olika anledningar är i behov av extra hjälp för att klara av vardagen.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. Mer information finns på sidan Frågor och svar om stöd och omsorg.

Nyheter


 • Sagostunder på Öppna förskolan


  Med start den 29 september är det återigen dags för sagostunder på Öppna förskolan. På grund av corona och covid-19 måste du förboka ditt besök på Öppna förskolan innan du kommer.

 • Tips till tonårsföräldrar inför sommaren


  Skolavslutning och sommarlov – för många ungdomar är det starten på en lång härlig sommar. Men det är också en tid då det tyvärr inträffar händelser där brott, alkohol och narkotika förekommer bland ungdomar.

 • Nytt nummer av Socialnytt


  Nu kan du läsa årets första nummer av Socialförvaltningens tidning Socialnytt.

 • Statsbidrag till Gnesta seniorsamverkan


  Gnesta seniorsamverkan (GSSam) har beviljats ett statsbidrag från Socialstyrelsen. Exakt vad pengarna kommer användas till är inte bestämt, men ska på något sätt finansiera fortsatta satsningar inom projektet Aldrig ensam i Gnestabygden.

 • Gruppträffar med Alla Barn i Centrum


  Starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt och för att barnen ska bli trygga och självständiga individer. Det är detta ABC:s gruppträffar handlar om. Gruppträffarna riktar sig till vårdnadshavare till barn i åldrarna 3-12 år.