man som håller armen om ryggen på en äldre kvinna

Stöd & omsorg

Gnesta kommun ger stöd och omsorg till människor i alla åldrar och som av olika anledningar är i behov av extra hjälp för att klara av vardagen.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad information.

Nyheter


 • Lokalförändringar för vaccination mot covid-19


  Under hösten går de flesta uppdragen för de privata vaccinatörerna i Sörmland ut och vaccineringen tas till stora delar över av Region Sörmland. I Gnesta kommun kommer fortsatt vaccination ske på Gnesta Vårdcentral.

 • Hon är ny socialchef i Gnesta kommun


  Den 9 augusti 2021 tillträdde Lena Karlsson Leksell tjänsten som ny socialchef i Gnesta kommun. – Jag har fått ett jättebra mottagande och ser fram emot mitt uppdrag som socialchef i Gnesta kommun, säger hon.

 • Öppna förskolan öppnar igen


  Från och med den 1 september öppnar Öppna förskolan för bokade besök. Hit kan du komma tillsammans med ditt barn för att leka, skapa, umgås och ha en trevlig stund tillsammans.

 • Flamman öppnar kafé utomhus


  På måndag, den 5 juli, öppnar Flamman återigen upp sin kaféverksamhet utomhus. Förutom hembakade kakor och bullar kan du också köpa lokalproducerat hantverk.

 • Balkongtävlingen på Strandhagen avgjord


  Nu är balkongtävlingen på kommunens äldreboende Strandhagen avgjord. Vinnare blev Strandhagen 4 där personal med hjälp av boende pyntat balkongen med både blommor och ätbara bär.