man som håller armen om ryggen på en äldre kvinna

Stöd & omsorg

Gnesta kommun ger stöd och omsorg till människor i alla åldrar och som av olika anledningar är i behov av extra hjälp för att klara av vardagen.

Nyheter


 • Träffa oss på Anhörigdagen 6 oktober


  Den 6 oktober uppmärksammar vi Anhörigdagen i samarbete med Frustuna församling. Tillsammans står vi på Strömmentorget i Gnesta för att berätta om vilket stöd vi kan erbjuda till dig som är anhörig.

 • Höstens aktiviteter på Träffpunkten


  Bingo, allsång och fredagsfika är bara några exempel på aktiviteter som Träffpunkten ordnar under hösten. Hit är alla över 65 år välkomna för att delta i aktiviteter eller få en stunds gemenskap.

 • Suicidpreventiva dagen 10 september


  Den 10 september är det internationella suicidpreventiva dagen. Varje år tar runt 1 500 människor sina liv, det är fyra om dagen. Misstänker du att någon i din närhet har tankar på att ta sitt liv? Agera - Det kan rädda liv!

 • Höjt bostadstillägg och minimibelopp


  Riksdagen har beslutat att bostadstillägget och minimibeloppet för pensionärer ska höjas. Höjningen började gälla den 1 augusti 2022.

 • Samtalsgrupper för dig som anhörig


  Stöttar du någon i din närhet som är i behov av din hjälp? Det kan vara på grund av ålder, demens eller en funktionsnedsättning. Nu startar Gnesta kommun nya samtalsgrupper för anhöriga där du själv kan få hjälp, tips och råd.