Stöd och omsorg

Gnesta kommun ger stöd och omsorg till människor i alla åldrar och som av olika anledningar är i behov av extra hjälp för att klara av vardagen.

Stödet kan vara kortvarigt eller långvarigt och rikta sig till dig, din familj, dina anhöriga eller någon du känner oro för. Det kan exempelvis handla om ett ekonomiskt eller socialt stöd, familjerättsfrågor, rådgivning, vård och omsorg till äldre eller hjälp till dig som är funktionsnedsatt. Det kan också handla om stöd till dig som är ny i Sverige.

Nyheter

 • 2018-09-18
  Gnestas nya äldreboende börjar ta form
  Byggnationen av Gnestas nya äldreboende Strandhagen pågår för fullt. Huskroppen och innerväggar är på plats och arbetet rullar på enligt planerna med målet att inflyttning kan ske i mitten av mars 2019.
 • 2018-09-05
  Familjecentral på gång i Gnesta
  Utredningsarbetet med att starta upp en familjecentral i Gnesta fortskrider. Familjecentralen föreslås starta i samarbete med Landstinget, Vuxen- och omsorgsförvaltningen och Barn- och utbildningsförvaltningen i Gnesta kommun.
 • 2018-08-31
  Nytt nummer av Vuxen & Omsorgsnytt
  Nu finns Vuxen- och omsorgsförvaltningens senaste nyhetsbrev ute fylld med intressant läsning!
 • 2018-08-02
  Höjda omsorgsavgifter i Gnesta kommun
  Avgifterna för insatser inom äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning höjs nu i kommunen. Anledningen är att Gnesta kommun inte höjt priserna sedan 2015 och därför hamnat efter omvärldens prisutveckling.
 • 2018-06-28
  Uppskattat sommarläger på Svärdsklova
  Skattjakt, sol och bad, fiske, fotboll, grillning och discokväll – det var en del av de spännande aktiviteter som väntade barnen på kommunens sommarläger på Svärdsklova.

Senast publicerad 2018-08-29