Stöd och omsorg

Gnesta kommun ger stöd och omsorg till människor i alla åldrar och som av olika anledningar är i behov av extra hjälp för att klara av vardagen.

Stödet kan vara kortvarigt eller långvarigt och rikta sig till dig, din familj, dina anhöriga eller någon du känner oro för. Det kan exempelvis handla om ett ekonomiskt eller socialt stöd, familjerättsfrågor, rådgivning, vård och omsorg till äldre eller hjälp till dig som är funktionsnedsatt. Det kan också handla om stöd till dig som är arbetssökande, ny i Sverige eller som vill gå en kommunal vuxenutbildning.

Nyheter

 • 2019-08-23
  Föreläsning: Stötta en närstående med psykisk ohälsa
  Anhörigstödet i Gnesta kommun bjuder in till föreläsning med Ingrid Lindholm.
 • 2019-08-13
  Välkommen att fira Powerhuset 1 år
  Den 23 augusti mellan 10-16 firar Powerhuset och projektet
  ” Aldrig Ensam I Gnesta” sitt första år som mötesplats med ett öppet hus. Formellt 1-årsfirande blir det kl.12.30.

 • 2019-06-20
  Invigning av Strandhagens brygga
  Under onsdagen invigdes Strandhagens brygga som är kommunens dagverksamhet för personer med demenssjukdom. Verksamhetens gäster och deras anhöriga bjöds på bubbel, tårta och tal.
 • 2019-06-13
  Nytt nummer av Socialnytt!
  Nu finns ett rykande färskt nummer av Socialnytt ute, fullspäckad med trevlig läsning om socialförvaltningens verksamheter och aktiviteter.
 • 2019-06-12
  Tips till tonårsföräldrar inför sommaren
  Snart är det dags för skolavslutning och sommarlov och för många ungdomar är det starten på en lång härlig sommar. Men det är också en tid då det tyvärr inträffar händelser där brott, alkohol och narkotika förekommer bland ungdomar.

Senast publicerad 2019-08-05