kran

Spara vatten

De senaste årens låga vattennivåer visar tydligt att vi inte kan ta vatten för givet. Inte ens i vår del av världen. Tillsammans måste vi skapa goda vattenvanor så att vattnet räcker till alla.

För att framhålla vikten av att hushålla med vårt dricksvatten drar vi igång kampanjen Spara vatten. Genom kampanjen vill vi skapa en bred kännedom om hur du kan göra smarta val och ge konkreta tips på hur du enkelt på olika sätt kan bidra för att dricksvattnet ska räcka till alla.

Att spara på vatten innebär inte att någon behöver avstå från ett normalt användande. Men vi kan spara många liter vatten bara genom att göra smarta val.

Behåll de goda vattenvanorna året om

Det är alltid en god idé att försöka spara på vattnet och skapa goda vanor.

Att vi kan vrida på kranen och få rent vatten är oftast självklart för oss i Sverige. Men de senaste årens vattenbrist har visat att obegränsad vattentillgång inte är helt givet. Vi vill fortsätta uppmana till sparsamhet med vårt värdefulla och livsviktiga vatten. Med vår Spara vatten-kampanj vill vi säga att det är viktigt att behålla de goda vattenvanorna året om för en mer hållbar vattenkonsumtion. Vi bor i en torr del av landet där det finns risk för låga grund- och ytvattennivåer.

Vill du läsa mer om hur vår dricksvattenproduktion går till eller hur vi arbetar för att säkerställa dricksvattenförsörjningen hittar du mer information via menyn till vänster eller följ länkarna under relaterad information