Nyheter

Äldre nyheter finns i nyhetsarkivet.


 • Elsa Beskow-kalas på biblioteket

  20 november 2017 Det var en gång en liten liten gumma som hade en liten liten stuga. Många av oss har läst eller hört dessa inledande rader ur Sagan om den lilla lilla gumman .I år är det 120 år sedan Elsa Beskow skrev den berömda barnboken och det firar vi på Gnesta bibliotek med ett kalas för alla barn. Vi bjuder på teaterföreställningen Mors lilla Olle med Tant Klavér . Det blir pyssel, tipspromenad, ansiktsmålning och grodhoppning. Glada Grodan bjuder på saft från solägget och i tanterna Brun, Grön och Gredelins kök har vi dukat fram gott fika. Där kan du också träffa på självaste Tomtemor.Varmt välkommen!Dag: Lördagen den 25 november 2017
  Tid: Klockan 10.00-13.00
  Plats: Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3
  Arrangör: Gnesta bibliotek
 • Översiktsbild över Sjögatan

  Sjögatan stängs av i etapper

  20 november 2017 Mellan den 20 november och 3 december 2017 kommer Sjögatan att stängas av i två etapper. Avstängningen sker på grund av att det ska läggas ner VA-ledningar.
 • Tack för den här säsongen

  20 november 2017 Badsäsongen är över och vintern står för dörren. Från och med måndagen den 20 november 2017 stänger vi igen toaletterna och omklädningsrummen vid Frösjöbadet för i år.
  Vi tackar för den första säsongen och önskar er välkomna tillbaka till försommaren 2018 då vi öppnar igen. Det går fortfarande bra att träna på utegymmet. Vill du simma och träna inomhus är du varmt välkommen till Freja Bad och Gym.
  Här hittar du simhallens öppettider.

 • Snart dags för affärskvinnans nätverksfrukost

  20 november 2017 Affärskvinnans nätverk är ett nätverk för kvinnor som driver eget företag och för kvinnor som är på väg in i ett företagande.Anette Kumlin Jonsson från Hälsoklivet kommer att berätta om sitt arbete för att förebygga ohälsa genom att hitta sin rätta väg i livet och karriären.Nätverket, som drivs av SEB i samarbete med Nyföretagarcentrum, ger dig en möjlighet att lära känna andra företagare, varandras företag och kompetenser. Men också att ta del av vad som händer i omvärlden och lära sig något nytt.Birgit Båvner från Nyföretagarcentrum arrangerar frukostarna i Gnesta. SEB bjuder på frukostarna.
  Välkommen den 24 november 2017, kl 7.30 - 9.00 på Gnesta strand.
 • Nu häver vi bevattningsförbudet

  17 november 2017 Bevattningsförbudet i Gnesta kommun hävs från fredagen den 17 november 2017.
  Tack vare mycket nederbörd under hösten och då vi nu kommit in i en årstid där växtskiktet inte är så aktivt, så har nivåerna på grundvattnet börjat återhämta sig. Det ligger nu på trygga nivåer.
  Kommunen vill rikta ett stort TACK till alla som har hjälpt till med att spara på dricksvattnet under den här tiden. Förbrukningen har varit 13 procent lägre under tiden vi haft bevattningsförbud, i jämförelse med 2016.
  Trots detta skulle vi vilja att ni fortsätter tänka på hur ni använder dricksvattnet då grundvatten är en resurs vi behöver vara rädda om.

 • Välkommen till Morgonsoffan i Gnesta!

  16 november 2017 Vill du bli inspirerad? Veta mer om det spännande näringslivet i regionen? Skapa nya affärskontakter?
  Då ska du komma till företagsfrukosten Morgonsoffan i Gnesta!
  När: 21 nov, 2017, kl. 8.00-9.00. Frukost serveras från kl. 7.30
  Var : Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
  Arrangemanget är gratis och ingen föranmälan behövs.Gäster i soffan!Du träffar nyetablerade Skandiamäklarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som berättar mer om varför de satsar på Gnesta. Möbelsnickaren Frida Chrislan och floristen Charlotte Gibeck har startat en youtube-kanal tillsammans, Scandinavian Inspirationslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. De inspirerar till att hitta nya vägar i ditt företagande. Charlotte tipsar också om roliga juldekorationer. Sångaren och folkmusikern Karin Ericsson Backlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (på bild) 10-års jubilerar med sin kör Karins Änglar . Vi möter henne i soffan!
  Den 26 november är det dags för Gnesta julmarknadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Programmet presenteras i soffan av Lions. 
  Qred Företagslånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är specialister på företagslån och vill erbjuda småföretagare att växa. Vi möter VD och Gnestabon Emil Sunvisson.
  Programledare är som vanligt Julia Rosqvist.
  Kom till Elektron för en fullspäckad morgon med överraskningar och utlottningar. Varmt välkomna!

Evenemang

Fler aktiviteter hittar du i evenemangskalendern och i nämndernas kalender.

Turistinformation

Här kan du få tips om äta, bo, se & göra

Välkommen till Gnestalänk till annan webbplats!

Här kan du ta del av Gnesta kommuns stora utbud av logi, mat, natur, kultur, aktiviteter och sevärdheter.