Valsedlar i olika färger från olika partier

Politik & demokrati

En kommun styrs av de politiker medborgarna valt. De får en plats i kommunfullmäktige, som utser kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen leder och samordnar allt arbete inom kommunen och ansvarar för kommunens ekonomi.

Nyheter

 • Förtidsrösta 22 maj-9 juni

  Söndag 9 juni är det val till Europaparlamentet. Du som har rösträtt kan rösta från 22 maj till och med valdagen. I Gnesta kan du förtidsrösta på servicecenter.
 • Detta beslutades på kommunfullmäktige

  Vid kommunfullmäktiges sammanträde måndagen den 22 april fattades bland annat beslut om kommunens årsredovisning. Mötet spelades in och du kan se det här på webben i efterhand.
 • Livesändning av kommunfullmäktige

  Idag den 22 april kan du följa kommunfullmäktiges sammanträde genom en livesändning här på kommunens webbplats. Sammanträdet startar klockan 19.00.
 • Kommunfullmäktige 22 april

  Måndag 22 april sammanträder kommunfullmäktige, kommunens högsta beslutande organ. Här kan du läsa om de beslut som tas av våra folkvalda politiker och hur de påverkar ditt vardagsliv.
 • Kommunstyrelsen i korthet 8 april

  Måndag den 8 april sammanträdde KS (kommunstyrelsen), som har ansvaret för att det folkvalda kommunfullmäktiges beslut blir genomförda.