Möte mellan två människor där man ser händer och en dator

Näringsliv & arbete

Här har vi samlat information och nyheter både för dig som är eller planerar att bli företagare, men också för dig som är arbetssökande.

Företagslotsen

Planerar du att starta företag i Gnesta kommun? Eller driver du redan ett företag här och vill utveckla verksamheten? Oavsett, så finns vi här för att hjälpa dig.

Företagslotsen hjälper dig i mötet med kommunens olika enheter. Du får vägledning och hjälp att samordna dina kontakter med kommunen men också med externa regionala hjälpfunktioner.

Fyll i dina kontaktuppgifter i vår e-tjänst, därefter tar kommunens näringslivssamordnare kontakt med dig.

Nyheter

 • Företagslotsen - en ny möjlighet

  Som en del i att förbättra näringslivsklimatet lanserar vi e-tjänsten, Företagslotsen. En ny funktion till för att underlätta för dig som planerar att starta företag eller vill utveckla ett befintligt företag.
 • Feriearbete sommaren 2024

  Är du född 2007 eller 2008? I sommar har du möjlighet att feriearbeta i kommunen. Ansökan öppnar den 11 mars.
 • Enkät om företagsklimatet

  Är du en av de cirka 200 företagare i Gnesta kommun som fått Svenskt Näringslivs enkät om företagsklimatet? Glöm inte att skicka in dina svar senast den 31 mars, dina svar är betydelsefulla för det fortsatta arbetet med näringslivsklimatet.
 • Näringslivsnytt december

  Ett nytt nyhetsbrev riktat till dig som är företagare finns nu att läsa. Du kan också prenumerera på nyhetsbrevet för att få det direkt till din mejlinkorg.
 • Årets sista affärsnätverksträff

  Den 1 december är det dags för företagsfrukost och inspiration med Affärsnätverket på Södertuna slott i Gnesta. Kom och lyssna, inspireras och knyt kontakter med andra företagare. Denna gång får vi lyssna till Mikael Sälg, VD på företaget Rekal.