Flygbild över Gnesta centrum där man ser tågstationen i förgrunden. I bakgrunden syns Storgatan med bilar och hus.

Näringsliv & arbete

Här har vi samlat information både för dig som företagare och för dig som arbetssökande. Du hittar också information om det strategiska arbetet som berör destinationsutveckling här.

Följ oss gärna på vår facebooksida Gnestas näringsliv. Se relaterad info.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad info.

Nyheter


 • Påverka framtidens näringslivsprogram


  Du som företagare i Gnesta kommun är välkommen att delta på en workshop för revidering av näringslivsprogrammet. Näringslivsprogrammet tas fram i samverkan mellan förtagare, politiker och tjänstepersoner i Gnesta kommun.

 • Högt betyg för företagsklimatet i Gnesta


  Svenskt näringsliv publicerade idag årets rankingresultat beträffande företagsklimatet i Sveriges kommuner. Gnesta tappar med några få placeringar vilket innebär plats 56 i landet.

 • Höstnytt från NyföretagarCentrum


  Nyföretagarcentrum är en resurs för dig som funderar på att starta eller just startat ett företag. Utbildningar och mentorskap är några av de kostnadsfria tjänster Nyföretagarcentrum erbjuder dig, i samarbete med Gnesta kommun.

 • Nyföretagandet växer i Gnesta kommun


  I Nyföretagarbarometern presenteras regelbundet dagsfärsk statistik över nyföretagandet i Sverige och antalet nyregistrerade företag i alla Sveriges kommuner och län. I år kan vi se en positiv ökning.

 • Nyhetsbrev Gnesta näringsliv, juni/juli 2020


  I sommarens nyhetsbrev kan du bland annat läsa om hur fem aktörer i kommunen har påverkats av coronapandemin.