Möte mellan två människor där man ser händer och en dator

Näringsliv & arbete

Här har vi samlat information både för dig som företagare och för dig som arbetssökande. Du hittar också information om det strategiska arbetet som berör destinationsutveckling här.

Följ oss gärna på vår facebooksida Gnestas näringsliv. Se relaterad info.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad info.

Nyheter


 • Välkommen på digital nätverksträff


  Affärsnätverket, tidigare Affärskvinnans nätverk, bjuder in till digital nätverksträff. Den 4 juni klockan 8.00-9.00 får du bland annat lyssna på Tomas Brucefors från Rekal i Gnesta, som nyligen utsågs till Årets Företagare.

 • Lägre betyg för Gnestas företagsklimat


  Gnesta kommuns insatser för att arbeta med företagsklimatet, har inte gett önskat resultat, enligt det lokala näringslivet. Det framgår av Svenskt Näringsliv årliga enkät om företagsklimatet i Sveriges kommuner, som presenterades 25 maj.

 • Nyhetsbrev Gnesta näringsliv, maj


  I maj månads nyhetsbrev får du bland annat tips på hur du kan söka kulturstipendier, finansieringsstöd och hur du lär dig presentera som ett proffs. Trevlig läsning!


 • Nu har vi fler rökfria miljöer


  Tack vare vår kampanj om rökfria utomhusmiljöer har vi fått flera nya aktörer som vill hjälpa till att förbättra folkhälsan i kommunen. Men arbetet för att alla ska slippa besvärande rök fortsätter.

 • Nu tar vi pulsen på näringslivet i kommunen


  Regionen och kommunerna i Sörmland har tagit fram en enkät där svaren blir ett underlag för åtgärder för att främja företagandet på kort och lite längre sikt. Vilka åtgärder för näringslivet skulle gynna dig?