Möte mellan två människor där man ser händer och en dator

Näringsliv & arbete

Här har vi samlat information både för dig som företagare och för dig som arbetssökande. Du hittar också information om det strategiska arbetet som berör destinationsutveckling här.

Följ oss gärna på vår facebooksida Gnestas näringsliv. Se relaterad info.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad info.

Nyheter


 • Nätverksfrukost med Affärsnätverket


  Välkomna till Affärsnätverket där vi denna gång får lyssna till Olle Larsson, företagaren som triggas av det omöjliga och som just nu arbetar med att förvandla den gamla internatskolan, Solbacka till något nytt och unikt.

 • Företagen nöjdare med kommunen


  Gnesta kommun får ett bättre betyg när företagarna svarar på den årliga NKI-undersökning (nöjd-kund-index). Gnesta får ett totalt betyg på 77 för alla myndighetsområden, vilket är en klar förbättring från förra året.

 • Temakväll: Digital och lokal brottslighet påverkar oss!


  Brott mot företag kommer högre och högre upp på listorna när företagarna får säga sitt om vad som är viktigt för ett bättre näringslivsklimat. I takt med att vi blir mer beroende av digitala produkter, ökar också risken för att utsättas för brott och det är tyvärr bara en tidsfråga innan ditt företag har drabbats av någon typ av cyberbrott.


 • Årets Företagare 2021


  Stort grattis till Tove och Pierre Tolf som i år tilldelas priset Årets Företagare 2021 i Gnesta kommun. Priset delas årligen ut av företagarna Trosa-Gnesta i samverkan med kommunen.

 • Ta emot en praoelev från högstadiet


  Årskurserna 8 och 9 på Frejaskolans högstadium ska genomföra PRAO – praktisk arbetslivsorientering, veckorna 18, 19 och 23. Nu letar vi efter fler företag som har möjlighet att ta emot praoelever.