Möte mellan två människor där man ser händer och en dator

Näringsliv & arbete

Här har vi samlat information både för dig som företagare och för dig som arbetssökande. Du hittar också information om det strategiska arbetet som berör destinationsutveckling här.

Följ oss gärna på vår facebooksida Gnestas näringsliv. Se relaterad info.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad info.

Nyheter


 • Nyhetsbrev Gnesta näringsliv, mars


  Våren börjar visa sig och nu finns ett nytt nummer av nyhetsbrevet till dig som är företagare i Gnesta kommun.

 • Digital informationsträff för företagare


  Tisdagen den 30 mars bjuder vi in till digital informationsträff. På programmet står bland annat senaste nytt från kommunen och information om stöd och bidrag riktat till dig som företagare.

 • Dags att söka feriepraktik


  Nu kan du som är född 2004 eller 2005 och är skriven i Gnesta kommun söka tre veckors feriepraktik. Ansökan är öppen från 15 mars till och med 4 april.

 • Affärsskola för socialt företagande


  Under våren startar länets första affärsskola med fokus på socialt företagande. Affärsskolan vänder sig till både etablerade företag och dig som har en ny idé.

 • Tillsyn rörande försäljning av bekämpningsmedel


  Under våren kommer vi genomföra kontroller i verksamheter som säljer bekämpningsmedel. Det kan till exempel vara butiker, grossister och varuhus. Detta är en del av ett samarbete mellan Kemikalieinspektionen och kommuner i hela Sverige.