Möte mellan två människor där man ser händer och en dator

Näringsliv & arbete

Här har vi samlat information både för dig som företagare och för dig som arbetssökande. Du hittar också information om det strategiska arbetet som berör destinationsutveckling här.

Följ oss gärna på vår facebooksida Gnestas näringsliv. Se relaterad info.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. För mer information, frågor och svar, se relaterad info.

Nyheter


 • Så rankas Gnesta kommuns företagsklimat


  Svenskt Näringsliv har släppt sin årliga enkät om företagsklimatet i Sveriges kommuner. Gnesta kommun hamnar på plats 82 av totalt 290 kommuner, vilket är ett lägre resultat än föregående år.

 • Välkommen på digital nätverksträff


  Fredagen den 10 september klockan 08:00-09:00 finns det möjlighet att delta på affärsnätverkets inspirerande samtal med fokus på de digitala möjligheterna. Även årets Nyföretagare i Gnesta kommun presenteras.

 • Årets Nyföretagare 2021 är utsedd


  Årets Nyföretagare i Gnesta kommun är Emma Crossley Zels, som driver Björnlunda Resto med stor framgång.

 • Nyhetsbrev till dig som är företagare


  I augusti månads nyhetsbrev kan du läsa om omställningsstöd, Starta eget-kurs och Draknäste light. Vi smygpresenterar Gnestaguiden och passar på att tacka dig som svarade på enkäten om företagens situation i Sörmland. Stort tack för din medverkan!

 • Steget till eget - kostnadsfri kurs i Gnesta


  Är du på väg att starta eget företag? Under september erbjuder Nyföretagarcentrum Östra Sörmland dig att gå kursen Steget till eget. Kursen är kostnadsfri och ges i Gnesta.