Möte mellan två människor där man ser händer och en dator

Näringsliv & arbete

Här har vi samlat information och nyheter både för dig som är eller planerar att bli företagare, men också för dig som är arbetssökande.

Företagslotsen

Planerar du att starta företag i Gnesta kommun? Eller driver du redan ett företag här och vill utveckla verksamheten? Oavsett, så finns vi här för att hjälpa dig.

Företagslotsen hjälper dig i mötet med kommunens olika enheter. Du får vägledning och hjälp att samordna dina kontakter med kommunen men också med externa regionala hjälpfunktioner.

Fyll i dina kontaktuppgifter i vår e-tjänst, därefter tar kommunens näringslivssamordnare kontakt med dig.

Nyheter

 • Lägre betyg för företagsklimatet

  Gnesta kommun får ett något lägre samlat betyg i Svenskt Näringslivs årliga enkät om företagsklimatet, men ett förbättrat resultat för bland annat handläggningstid, bredband och trygghet.
 • Årets företagare har prisats

  Stort grattis till SNT Sverige AB som utsetts till Årets företagare i Gnesta kommun. Idag överraskades detta handlingskraftiga företag med en prisceremoni.
 • Ökad nöjdhet bland företagarna

  Gnesta kommun får bättre betyg i 2023 års mätning av kommuners myndighetsservice, jämfört med föregående år. Störst nöjdhet ser vi för brandskydds- och byggärenden.
 • Företagsfrukost med temat Att anställa

  Ska du som egenföretagare även bli arbetsgivare? Ska du anställa för första gången, eller ska du anställa fler än du gör idag?Välkommen till Affärsnätverkets inspirerande nätverksfrukost.
 • Ansök om klimatpremie för miljöarbetsfordon

  Nu kan du ansöka om klimatpremie för lätta och tunga eldrivna lastbilar, samt för miljöarbetsmaskiner. Du ansöker på Energimyndighetens webbplats.