Flygbild över Gnesta med hus, tågspår och lite vatten

Kommun och verksamhet

Gnesta är en kommun med 11 000 invånare i hjärtat av sörmländska kulturbygden. Här har vi samlat information om kommunens politiska organisation, förvaltningar, vägledning och service, lediga tjänster i kommunen och mycket mer.

Nyheter

 • Gnesta kommun uppmärksammar Earth Hour

  Temat för Earth Hour 2023 är Tillsammans är vi världens chans. Under veckan fram till timmen för nedsläckning har vi flera aktiviteter med tips för att spara energi och att tänka klimatsmart.
 • Feriearbete för ungdomar 2023

  Nu har ansökan om sommarens feriearbete öppnat. I år är du som som är född 2006 eller 2007, och är skriven i Gnesta kommun välkommen att ansöka.
 • Drivmedel och olja i avloppsnätet

  Vid en pumpstation i anslutning Gnesta avloppsreningsverk har det vid två tillfällen under januari månad 2023 uppmätts föroreningar av drivmedel, som bensin och diesel, och smörjolja i avloppsvattnet.
 • Snöoväder på gång – orange varning!

  Ett kraftigt snöoväder drar under tisdagen in över kommunområdet via Götaland och Svealand och beräknas hålla i sig till onsdag eftermiddag.
 • Posten snart till din digitala brevlåda!

  Under våren 2023 startar vi en övergång till att skicka post från Gnesta kommun som digital post istället för fysisk post. Det betyder att om du har en digital brevlåda kommer du att få din post från oss dit i stället för i din vanliga brevlåda.