Flygbild över Gnesta med hus, tågspår och lite vatten

Kommun och verksamhet

Gnesta är en kommun med 11 000 invånare i hjärtat av sörmländska kulturbygden. Här har vi samlat information om kommunens politiska organisation, förvaltningar, vägledning och service, lediga tjänster i kommunen och mycket mer.

Nyheter


 • Föreläsning om din säkerhet


  I samband med Gnesta kommuns deltagande i Krisberedskapsveckan vill vi uppmärksamma dig på föreläsningen För din säkerhet! den 6 oktober. En föreläsning som ger dig kunskaper om hur du klarar en kris.

 • Är du förberedd för en kris?


  Nästa vecka, 27 september – 3 oktober, pågår Krisberedskapsveckan i hela landet. Självklart deltar Gnesta kommun med flera aktiviteter för att påminna dig om hur du förbereder dig för en kris.

 • Är du en av 1000?


  Är du en av 1000 utvalda invånare som fått möjligheten att besvara årets medborgarundersökning? Nu, mellan den 6 och 14 september, skickas pappersenkäten ut.

 • Dags för årets medborgarundersökning


  Nu drar Statistiska Centralbyråns (SCB) medborgarundersökning i gång. Du kan vara en av de utvalda invånare som får besvara undersökningen som görs på uppdrag av Gnesta kommun. Varje svar är en möjlighet för oss att bli bättre.

 • Eldningsförbudet är upphävt


  Från och med kl 08.00 tisdag 3 augusti 2021 är eldningsförbudet upphävt i Gnesta kommun.