Flygbild över Gnesta med hus, tågspår och lite vatten

Kommun och verksamhet

Gnesta är en kommun med 11 000 invånare i hjärtat av sörmländska kulturbygden. Här har vi samlat information om kommunens politiska organisation, förvaltningar, vägledning och service, lediga tjänster i kommunen och mycket mer.

Nyheter


 • Förlängning av lokala allmänna råd i Sörmland


  Den 5 november infördes lokala allmänna råd i Sörmland med tydliga uppmaningar om vad som förväntas av alla som vistas i länet. Råden har nu förlängts och gäller till och med den 13 december.

 • Kommunala verksamheter som påverkas av de skärpta råden


  Under torsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten, Länsstyrelsen och Region Sörmland att råden i Sörmland skärps på grund av att smittspridningen av coronaviruset har ökat.

 • Information med anledning av coronaviruset


  Smittspridningen ökar i Sverige. Torsdagen den 29 oktober skärptes restriktionerna i tre nya regioner. I Sörmland har ännu inga nya restriktioner utfärdats. Vi informerar på nytt om läget förändras.

 • Restriktioner för 70-plussare tas bort


  Idag, 22 oktober, tog Folkhälsomyndigheten bort rekommendationerna som gällt för landets 70-plussare och personer i andra riskgrupper. Det här betyder att alla i Sverige får samma ansvar att skydda sig själva och andra.

 • Mobil provtagningsstation till Gnesta


  En mobil provtagningsstation kommer till Gnesta två dagar i veckan. Du som har luftvägssymtom och tror att du kan ha covid-19 kan nu testa dig i Gnesta.