Flygbild över Gnesta med hus, tågspår och lite vatten

Kommun och verksamhet

Gnesta är en kommun med 11 000 invånare i hjärtat av sörmländska kulturbygden. Här har vi samlat information om kommunens politiska organisation, förvaltningar, vägledning och service, lediga tjänster i kommunen och mycket mer.

Nyheter


 • Lägesbild covid-19


  Aktuell lägesbild vecka 23. Smittspridningen i samhället sjunker. Men det är viktigt att vi fortsätter att följa de allmänna rekommendationerna – Undvik trängsel, håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk.

 • Ta hand om dig i värmen!


  Visst är det härligt med värme och sol men ta det försiktigt. Just nu råder det höga temperaturer som gör att du behöver tänka på hur din kropp påverkas av värmen.

 • Lägesbild covid-19


  Aktuell lägesbild vecka 22. Antal konstaterade fall har ökat lite i Gnesta kommun men fortsätter sjunka i övriga Sörmland. Det är fortsatt viktigt att följa de allmänna rekommendationerna – Undvik trängsel, håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk.

 • Lägesbild covid-19


  Aktuell lägesbild vecka 21. Den 1 juni upphörde de regionala rekommendationerna. Men självklart ska vi fortsätta följa de allmänna nationella råden. Håll avstånd och stanna hemma om du är sjuk!

 • Lägesbild covid-19


  Aktuell lägesbild vecka 20. Antal konstaterade fall har gått ner rejält i både Gnesta kommun och resten av Sörmland. För att smittan ska sjunka ytterligare behöver vi hålla i lite till och följa rekommendationerna.