Flygbild över Gnesta där man ser vatten, tågspår och hus

Kommun och verksamhet

Gnesta är en kommun med 11 000 invånare i hjärtat av sörmländska kulturbygden. Här har vi samlat information om kommunens politiska organisation, förvaltningar, vägledning och service, lediga tjänster i kommunen och mycket mer.

Nyheter


 • Besöksförbudet på särskilt boende hävs


  Den 1 oktober upphör det nationella besöksförbudet på särskilt boende. Det innebär att Gnesta kommun då öppnar upp för besök på äldreboendena Strandhagen och Ekhagen samt på kortvården.

 • Grattis Kersti 100 år!


  Idag, tisdagen den 1 september, fyller gnestabon Kersti Johansson 100 år. Kommunalrådet Johan Rocklind (S) och Ingrid Jerneborg Glimne (M), ordförande i socialnämnden, gratulerade henne med blommor.

 • Eldningsförbudet är upphävt


  Från och med kl 12.00 måndag 31 augusti 2020 är eldningsförbudet upphävt i Gnesta kommun.

 • Eldningsförbud i Gnesta kommun


  Från torsdagen den 13 augusti klockan 12.00 är det eldningsförbud i Gnesta kommun. Eldningsförbudet betyder att eldning på marken och i engångsgrillar inte är tillåten.

 • Anders Axelsson ny kommunchef i Gnesta kommun


  Nu är det klart att Anders Axelsson blir ny kommunchef i Gnesta kommun. Anders kommer närmast från en roll som VD och koncernchef för ett kommunalt bolag och har dessförinnan bland annat varit kommunchef i Finspångs kommun.