Flygbild över Gnesta med hus, tågspår och lite vatten

Kommun och verksamhet

Gnesta är en kommun med 11 000 invånare i hjärtat av sörmländska kulturbygden. Här har vi samlat information om kommunens politiska organisation, förvaltningar, vägledning och service, lediga tjänster i kommunen och mycket mer.

Nyheter


 • Lägesbild covid-19


  För att minska smittspridningen av covid-19 och belastningen på sjukvården införs nya åtgärder från och med 12 januari. Men de viktigaste rekommendationerna är fortfarande att vaccinera sig och att stanna hemma och testa sig vid symtom på covid-19.

 • Var försiktig med fyrverkerier


  Varje år skadas människor när de handskas med fyrverkerier. Det finns några grundläggande råd som du kan följa för att minimera riskerna när du använder fyrverkerier.

 • Lägesbild covid-19


  Från och med den 23 december har Folkhälsomyndigheten beslutat om nya allmänna råd och rekommendationer. Ett par av åtgärderna är att alla bör undvika miljöer med trängsel och att arbeta hemifrån när det är möjligt.

 • Ändrade öppettider under jul och nyår


  Under kommande veckor har många av kommunens verksamheter ändrade öppettider.

 • Lägesbild covid-19


  För att minska risken för smittspridning av covid-19 införs idag, 8 december, nya åtgärder. Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla att hålla avstånd i offentliga miljöer, särskilt inomhus, och att använda munskydd i kollektivtrafiken.