Villområde i Gnesta med massor av hus

Bostad & miljö

Vi har samlat information om sådant som berör dig och din bostad. Här hittar du information om till exempel bygglov, avfall och återvinning.

Nyheter

 • Vi mäter vattennivån i Nyckelsjön

  I arbetet med den nya vattenförsörjningen har Gnesta kommun installerat ett mätinstrument vid Nyckelsjöns utlopp som under ett års tid kommer registrera variationer i sjöns vattenstånd.
 • Eldningsförbud från 24 maj

  Från klockan 12.00 onsdagen 24 maj 2023 är det eldningsförbud. Eldningsförbudet betyder att eldning på marken och i engångsgrillar inte är tillåten.
 • Pilotanläggning för ny vattenförsörjning

  Undrar du vad det är för anläggning som står vid Klämmingsbergsbadet? Det är vår nya pilotanläggning som arbetar med att försöka rena vatten från sjön Klämmingen inför den nya vattenförsörjningen för Gnesta tätort.
 • Avrådan från eldning

  Risken för skogsbrand är hög. Därför avråder Sörmlandskustens räddningstjänst från eldning i östra Sörmlandskommunerna. Avrådan gäller från torsdag 11 maj tills vidare.
 • Tjänligt badvatten vid Frösjöstrands badplats

  Under våren 2023 har badvattnet i Frösjöstrand testats vid flera tillfällen med två veckors mellanrum och visat på tjänligt badvatten inför badsäsongen.