Bilden visar flerbostadshus på Cirkustomten

Bostad & miljö

Vi har samlat information om sådant som berör dig och din bostad. Här hittar du information om till exempel bygglov, avfall och återvinning.

Nyheter

 • 2020-03-20

  Information om skogsarbete i Björnlunda


  Barkborrarna härjar vidare i våra kommunalt ägda skogar. Nu har ett område med svårt angripna granar hittats i anslutning till motionsspåret i ett område vid Björnlunda hembygdsgård.
 • 2020-03-12

  Byggplaner inför sommaren?


  Funderar ni på att göra om huset i vår/sommar? Tänk på att många åtgärder kräver en kontakt med oss på bygglovsavdelningen
 • 2020-02-27

  Rådgivning på Servicecenter


  Idag torsdagen den 27 februari klockan 17.00-19.00 finns kommunens bygglovshandläggare och klimat- och energirådgivare på kommunens servicecenter och svarar på dina frågor.
 • 2020-02-25

  Varning för oseriös aktör


  Vi har uppmärksammats på att ett flertal fastighetsägare har blivit uppringda av ett företag som erbjuder sig att spola fastighetens ledningar, då de samtidigt ska spola kommunens ledningar. Företaget utger sig också att ringa på uppdrag av kommunen.
 • 2020-02-07

  Var med och plocka skräp!


  Årets anmälan till Skräpplockardagarna öppnade den 31 januari. Var med du också för att göra vår närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.